El suís Thomas Luthi (Kalex) s'ha adjudicat aquest diumenge la victòria al Gran Premi de Qatar de Moto2 al circuit de Losail, que ha estat marcat per l'errada del semàfor de sortida, que ha forçat l'error de nombrosos pilots, entre ells l'italià Franco Morbidelli (Kalex), que s'ha vist penalitzat amb vint segons.

Per darrere de Thomas Luthi al podi final han acabat l'espanyol Luis Salom (Kalex) i l'italià Simone Corsi (Kalex).

Ha estat ser una sortida estranya la de la cursa de Moto2, que ha deixat a l'alemany Jonas Folger (Kalex), autor del millor temps d'entrenaments, només al capdavant amb una arrencada fulgurant, mentre que Alex Rins (Kalex), que ha aconseguit el tercer millor temps previ, s'ha quedat molt endarrerit i en el primer parcial ha ocupat la vuitena plaça.

Una volta més tard la Direcció de Cursa ha confirmat que el francès Johann Zarco (Kalex), l'espanyol Alex Rins (Kalex), el britànic Sam Lowes (Kalex), el japonès Takaaki Nakagami (Kalex), el suís Robin Mulhauser (Kalex) i l'alemany Marcel Schrotter (Kalex) s'havien avançat a la sortida i per tant havien de complir amb la pertinent penalització de passar per boxes.

En realitat ha estat un error del semàfor, que ha de encendre una a una les seves tres llums per després apagar-se i començar la cursa, però l'última llum no s'ha encès i aquí es s'ha produit l'error que ha alterat absolutament tota la carrera.

Axel Pons (Kalex), que ha arribat a ocupar l'onzena posició, ha anat a terra en les voltes finals i no ha pogut acabar la carrera, com tampoc el seu germà Edgar, Xavier Vierge (Tech 3) i Àlex Márquez, per idèntic motiu, mentre que Isaac Viñales (Tech 3) i Efrén Vázquez (Suter), han estat 19è i 22è, respectivament