El Vila-real i el Barça juguen avui al Madrigal, on tots els de dalt han perdut, un partit en el qual els orelluts esperen trencar la ratxa rècord de l'equip de Luis Enrique, després de 38 partits sense perdre, mentre que els blaugrana buscaran augmentar els vuit punts de distància respecte de l'Atlètic de Madrid. El conjunt català inicia un període de partits de molta exi-gència, després d'haver solucionat amb victòries i golejades xocs contra rivals de la part baixa de la classificació, i aspira a arrencar un bon resultat abans de la parada per les seleccions, i a les portes del clàssic al Camp Nou.

El Barça ve d'una ratxa de 38 partits seguits sense conèixer la derrota, xifra que va assolir aquesta setmana en la victòria contra l'Arsenal en la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions, en què Andrés Iniesta va haver de ser substituït per uns problemes musculars que el deixen fora de la convocatòria i també de la selecció. També ha rubricat l'èxit a Europa el Vila-real, que arriba al xoc d'avui després d'aconseguir la classificació per als quarts de final de la Lliga Europa, el que els ha permès recuperar les bones sensacions; encara que si bé a Europa la trajectòria continua sent positiva, a la Lliga, i després de catorze partits sense perdre, els grocs acumulen dues derrotes seguides.

Aquestes últimes derrotes han permès que se li acostin els seus perseguidors en la lluita per la quarta plaça, el que obliga els de Marcelino García a buscar un bon resultat amb el FC Barcelona.

Una muralla a la porteria

La situació del Barça és que, amb vuit punts de coixí en el liderat, pretén conservar aquest marge i acceptar un repte majúscul com és aconseguir els tres punts d'un camp on aquesta temporada han caigut tots els de dalt (Atlètic, 1-0; Sevilla, 2-0; i Madrid, 1-0). I és més, no només el Vila-real s'ha emportat tots els punts, sinó que ho ha fet amb la porteria a zero.

Per a aquest matx, Marcelino continuarà tenint les baixes dels lesionats Samu García, Jonathan Dos Santos, Mateo Musacchio i Jaume Costa. A aquestes baixes se suma la del porter Alphonse Arèola, que amb problemes en un genoll sembla que seguirà una setmana més fora de l'equip. A més, el tècnic haurà d'esperar a veure com evolucionen alguns jugadors com Leo Baptistao, Cédric Bakambu i Víctor Ruiz, que amb un procés gripal no estan en les millors condicions.

L'aposta de Luis Enrique Martínez per a aquest partit passa per cobrir la baixa d'Iniesta, que molt probablement l'ocuparà Arda Turan, en espera d'altres rotacions que puguin aparèixer, encara que, amb les dues setmanes sense Lliga per motius de les seleccions, potser la majoria de l'equip de gala estigui a l'onze inicial. Després de la sanció d'un partit de Piqué a la Lliga de Campions, se l'espera a l'onze inicial.

En les seves sis últimes visites a Vila-real, el Barça s'ha endut el triomf en cinc, i cal destacar especialment la de la temporada passada per 0-1 gràcies a un gol de l'ara lesionat Sandro Martínez quan faltaven vuit minuts per al final del partit.