L

a Volta a Catalunya dóna el tret de sortida avui, a Calella, a la seva 96a edició. Serà una prova amb protagonisme de la Catalunya Central des de dos vessants diferents. D'una banda, les etapes reina, que es disputaran dimecres i dijous, tindran pas per les comarques de la regió central; de l'altra, per primer cop des del 2012, la competició tindrà la presència d'un competidor de casa nostra, el navassenc Jordi Simón, que aquesta temporada estrena categoria PCT (ProCycling Tour) amb l'equip polonès Verva ActiveJet.

De moment, ha estat en tres proves d'un dia, la Volta a Múrcia, la Clàssica d'Almeria i el Gran Premi de Lugano, i una competició d'una setmana, la Volta a l'Algarve. Després d'uns dies de descans, afronta la clàssica catalana "molt motivat perquè és la cursa d'aquí i em vindran a veure la família i els amics. Potser no hi arribo en un moment perfecte de forma, ja que hauria de tenir més dies de competició a les cames per poder-ho fer, però és important ser-hi i fer-ho bé davant d'una participació tan important".

Els millors del món

Perquè la Volta d'enguany té una participació de luxe, amb el campió del Tour, Chris Froome, el de la Vuelta, Fabio Aru, i el del Giro, Alberto Contador, en una línia de sortida en què també hi haurà primers espases com el colombià Nairo Quintana o l'australià Richie Porte. Simón explica que "poder competir contra els millors del món és una motivació important per deixar-se veure. De cara al futur, ser en proves en què hi són ells, tant si es disputen a l'estat espanyol, com si són a l'estranger, és important per mirar de destacar i cridar l'atenció" de l'opinió pública i també dels altres equips.