El navassenc Jordi Simón es va situar ahir en les places d'honor en l'esprint de la primera etapa de la Volta a Catalunya, de 175,8 km, que va sortir i va acabar a Calella. Així, el corredor del Bages, que pertany a l'equip polonès Verva, va entrar en el setè lloc a la meta en un final que es va disputar en arribada en grup, en què va atrapar abans tots els que durant la jornada havien provat de fer una escapada triomfal. Qui es va imposar a Calella va ser Nacer Bouhanni, ciclista francès a l'equip Cofidis, que va donar temps a tot el pilot amb 4 hores 28'51''. Ben Swift (Sky) va ser segon, al davant de Daryl Impey, Enrico Gasparotto, Aleksei Tcatevich, Carlos Barbero i Jordi Simón.

A la general, el primer líder és Bouhanni, mentre que Simón, per les bonificacions, perd quatre llocs i està a l'onzena plaça, a 10'' del primer. Avui, en la segona etapa, es va de Mataró a Olot, 178 km. En la jornada de dimecres s'arriba a la Molina després de 172 km i amb la sortida des de Girona.