Divendres arrenca a Igualada una edició de la VolCat diferent de les anteriors. La cursa, consolidada com una de les millors a escala estatal, té la particularitat que ha centrat les seves operacions a la capital anoienca, que acollirà la sortida i la meta de les tres jornades, la de Divendres Sant, la de dissabte i la del dia de Pasqua.

Més de 700 corredors procedents de quinze nacionalitats diferents recorreran els corriols i els camins de l'interior de Catalunya per trobar guanyadors en la categoria masculina i femenina.

Cap a punts diferents

Tot i tenir en comú la sortida i la meta, les tres etapes seran força diferents. D'aquesta manera, la jornada de divendres tindrà 55 quilòmetres amb 1.400 metres de desnivell positiu. Se sortirà de Vilanova del Camí, en direcció a Carme, on hi haurà l'avituallament al quilòmetre 22. Es tornarà al Parc Fluvial de Vilanova, al 40, per enfilar camí de la meta, a Igualada.

En la jornada de dissabte, de 78 quilòmetres i 2.450 metres de desnivell positiu, es preveu que es facin les diferències que poden determinar els guanyadors de les curses. Després de la sortida des d'Igualada, en direcció a Can Roca, començarà una pujada que portarà fins a l'avituallament de Sant Salvador de Guardiola, ja al Bages, el punt més llunyà del dia. A partir d'aquí, retorn cap a Igualada, amb un últim avituallament a Sant Pau de la Guàrdia, travessant tota la conca d'Òdena.

En la jornada final, la de diumenge, caldrà fer 42 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 950 metres. La sortida des d'Igualada serà neutralizada fins al camí de can Masarnau, on es deixarà l'asfalt per començar una etapa suau, de desnivells moderats i només amb un parell de punts de trialera on caldrà estar alerta.

El tradicional eliminador

Diumenge també és el dia de l'eliminador. La prova es fa a l'avinguda de Catalunya d'Igualada, i els 25 millors ciclistes masculins i les deu millors fèmines faran una cursa d'eliminació en un circuit de 900 metres. L'últim de creuar la meta en cadascuna de les voltes haurà d'abandonar el circuit.