El Barça Lassa es va acomiadar ahir d'un dels dos primers llocs del grup F del Top-16 de l'Eurolliga, que donen l'avantatge de pista per als play-off, i haurà de guanyar els dos partits que li queden i esperar resultats d'altres equips per entrar entre els quatre primers, que es classifiquen per a la següent fase de la competició. L'equip de Xavi Pascual encara no sap què significa guanyar de visitant en aquesta ronda del torneig, i ahir va perdre per tercer cop aquesta temporada, dos d'Eurolliga i un de lliga, en els instants finals, contra un Laboral Kutxa que va gestionar millor els moments decisius.

El partit no va començar malament per als catalans, que amb un joc coral van mantenir avantatges curts, de tres punts com a màxim (13-16). Només Hanga i Bourousis van mantenir els bascos enganxats al marcador.

Final de quart nefast

De fet, durant gairebé el segon període, es va mantenir aquesta tendència (27-28), però un augment de la intensitat defensiva local sobre el joc de Tomic i el bon joc del base James, que anotava i feia anotar els seus companys, va portar el Baskonia a set punts d'avantatge al descans (40-33).

El tercer quart del Barça va ser molt dolent. Només va anotar-hi dotze punts. Tan sols Satoransky i, de manera intermitent, Tomic van anotar, sense fer res de l'altre món, i els locals es van escapar d'onze punts que el mateix James va convertir en tretze a l'inici del quart decisiu (58-45).

Abrines no és suficient

Aleshores, però, va començar el recital d'Àlex Abrines. Tres triples gairebé seguits del mallorquí van situar el 63-58 quan faltaven 5'13'' per al final. Amb Satoransky altre cop a pista, el Barça va iniciar una persecució que va culminar amb l'empat a 65 després d'un triple de Perperoglou. En aquest moment, però, l'atac del Barça es va col·lapsar. Només va viure de cops de dits miraculosos d'Abrines i d'accions de Satoransky. Darrere, Tillie va fer molt mal en segones jugades. Amb 72-71, Blazic va fer un bàsquet massa fàcil a 57 segons. El Barça va errar a l'atac, curiosament amb Abrines a la banqueta, i un tir lliure de Hanga va sentenciar el matx.