El corredor holandès Wouter Poels (Sky) ha guanyat avui la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, amb inici a Rialp i final a Valls, en una jornada en la qual el líder de la prova, Nairo Quintana (Movistar), ha mantingut el lideratge a dos dies de la conclusió de la carrera.

Poels ha atacat a 14 quilòmetres de meta als seus companys d'escapada i ha creuat l'arribada en solitari, superant a l'italià Dario Cataldo (Astana) i al belga Gaetan Bille (Wanty-Groupe Gobert), segon i tercer, respectivament.

De la seva banda, Nairo Quintana ha mantingut el lideratge de la carrera, si bé l'espanyol Alberto Contador (Tinkoff) ha reduït en un segon la diferència després d'aconseguir una bonificació en l'esprint intermedi d'Àger, a 118 quilòmetres de la meta.

D'aquesta manera, el cap de files de Movistar manté sense problemes la primera posició general, amb 7 segons d'avantatge respecte a Contador, segon en la classificació general. De la seva banda, l'australià Richie Porte (BMC) continua tercer, a 17 segons del líder.