Deu anys seguits guanyant un sol campionat. Això és el que va aconseguir ahir Toni Bou qui, cap a la mitjanit, va guanyar la darrera de les quatre proves del Mundial de X-Trial de la temporada, a Marsella, i va quedar campió del món per desè cop seguit. Si hi unim els nou títols que té a l'aire lliure, surten un total de dinou títols que voldrà arrodonir amb el vintè aquest mateix estiu, en el campionat que s'inicia el proper 9 d'abril a Cal Rosal, al Berguedà.

Inici complicat

Les coses no van començar excessivament bé per a Bou, ja que va cometre un error en la segona zona de la fase de classificació, la qual cosa li va fer acumular cinc punts. Va passar a la final, contràriament a allò que és habitual en ell, en tercera posició dels quatre pilots que arribaven a la fase decisiva. Albert Cabestany, amb 2 punts, i Adam Raga, amb 4, el superaven. El quart finalista va ser el seu company Takahisa Fujinami, que va cometre 14 punts de penalització i va superar un Jeroni Fajardo que va quedar a les portes de la part decisiva. També van quedar eliminats el francès Alexandre Ferrer (17 punts), el suec Eddie Karlsson (22) i un desconegut Jaime Busto (23).

En la final, però, no hi va haver color. Amb un Fujinami que de seguida va quedar eliminat de la lluita per la victòria, Bou no va deixar lloc a la sorpresa. En les cinc zones va anar sumant zeros mentre els seus dos màxims rivals, Cabestany i Raga, cometien errades. El d'Ulldecona, que necessitava vèncer i que Bou fos tercer per empatar a la classificació, va fer tres punts de penalització a l'inici i això el va llastar. Amb tot de zeros, Bou va demostrar, novament, que no es cansa de guanyar.