Un total de 15.158 persones, entre culers i personalitats del futbol i de la política, es van acostar durant el dia d'ahir a l'espai de condols del Camp Nou per donar el darrer adéu a Johan Cruyff, exjugador i exentrenador del Barça que va morir dijous als 68 anys després d'una lluita contra el càncer. Ahir també es va saber, a través del club, que aquest i la família organitzaran els últims actes de tribut, de manera conjunta, dimarts, entre les 15 i les 18 hores.

El president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, va inaugurar al matí l'espai de condols del club, que estarà obert fins dimarts, i on una gran foto de l'holandès presideix la tribuna superior. En l'accés, un escut del club amb un crespó negre i la inscripció "Gràcies, Johan", on institucions i particulars van dipositar corones de flors i chupa-chups, els caramels amb els quals l'exjugador va substituir els cigarrets. Bartomeu va assegurar que "sense Cruyff és impossible entendre el Barça. Ell és el mestre i ens ha deixat un llegat espectacular, com a jugador i com a entrenador".

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, també va ser dels primers a mostrar el seu condol cap a l'astre holandès. Puigdemont va destacar l'aposta de Cruyff pel "talent col·lectiu que s'esforça a crear bellesa i generar felicitat al seu entorn". El President va recordar que l'astre havia rebre en el seu dia la Creu de Sant Jordi, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, i va comentar que "les aportacions de Cruyff no podem oblidar-les".

Joan Laporta s'emociona

L'expresident del Barça Joan Laporta també es va acostar a l'espai de condols per acomiadar Cruyff. Laporta es va mostrar molt emocionat i va dir que "acomiadem un home amb una personalitat excepcional i que va revolucionar el futbol amb la seva manera d'entendre l'esport i la vida". Fins i tot el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, va pronunciar unes paraules en honor a l'holandès, del qual va destacar que "és una de les persones que perduren eternament". També va mostrar els seus respectes l'expresident de la Generalitat Artur Mas.