Una gosadia que el Moto Club Baix Berguedà ha entomat amb la voluntat dels valents i el bagatge de set proves del campionat estatal a la motxilla. El Campionat del Món de Trial, que tindrà lloc a Olvan i Cal Rosal el cap de setmana del 9 i 10 d'abril, es va presentar ahir al Museu de l'Esport Melcior Colet, seu d'actes oficials de la Secretaria General de l'Esport, impulsora de la prova amb la Diputació de Barcelona i la federació estatal de motociclisme. La presentació va tenir la presència dels quatre campions del món catalans a l'aire lliure, Toni Bou amb 9 campionats (més 10 en la modalitat indoor), Jordi Tarrés amb 7, Adam Raga amb 2 i Marc Colomer amb 1.

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, va comentar en la seva benvinguda que estava molt orgullós que el Gran Premi de Catalunya de Trial es pugui fer al nostre país, "que té pilots que són els grans dominadors al panorama internacional". Figueras també va valorar el gran esforç que fa el MC Baix Berguedà i el poble d'Olvan, de tot just 900 habitants.

A l'acte també van fer ús de la paraula Rossend Soler, president del Moto Club Baix Berguedà, tot recordant "la il.lusió de la gent del Moto Club, que agafa aquest repte l'any que celebra els 25 anys organitzant curses i agraint molt a qui ens ajuda a tirar endavant el nostre somni". Àngel Viladoms, el president a la federació estatal i un inspirador per convèncer l'entitat de fer-se càrrec i tirar endavant el projecte, es va mostrar "molt content" que el nom oficial sigui el de Gran Premi de Catalunya, que "ens obliga a tots a fer-ho bé, molt bé". David Font, el president del Consell Comarcal del Berguedà, va agrair al club la seva empenta i a les institucions la seva confiança en el que és "una oportunitat única per al territori d'acollir la prova i per a la gent del Berguedà de fer-nos conèixer arreu". També hi van ser el director del Consell Català de l'Esport, Toni Reig, Martí Orriols com a alcalde d'Olvan i Josep Abad, president de la federació catalana.

L'activitat a Olvan i Cal Rosal es posarà en marxa el dijous 7 d'abril, amb l'obertura del parc de pilots a Cal Rosal. El divendres hi haurà els entrenaments i verificacions. Les proves del dissabte i el diumenge són independents, començaran a les 11 del matí i el repartiment de trofeus serà a les 12. En total hi haurà dotze zones.