El lateral del Barça Aleix Vidal creu que la diferència de deu punts que porta el Barcelona com a líder al Madrid, tercer en la classificació, no és cap avantatge davant el clàssic de dissabte, perquè "s'enfronten els dos millors equips del món i poden passar mil coses".

Abans de l'entrenament d'aquesta tarda a la Ciutat Esportiva del FC Barcelona, Aleix Vidal ha atès els mitjans per traslladar les seves sensacions davant el clàssic, que mai no ha jugat (no estava inscrit a l'anada), a més de recordar que ell mai no ha guanyat contra el Madrid quan jugava al Sevilla, i que a la capital sevillana tampoc no va poder jugar el derbi "perquè el Betis estava a segona".

"Aquest partit l'afrontem com un més, però sabem que és especial, perquè el veuen milions de persones a tot el món", ha dit.

El defensa català també aplaudeix la idea, expressada ahir per Andrés Iniesta, que un triomf davant el Madrid serveixi per oferir un homenatge a Johan Cruyff, que va morir dijous als 68 anys. "És clar que ja poques coses es poden fer. S'ha fet tot el que es mereix. L'únic que ens queda és rematar el partit i dedicar-li", ha desitjat.

El jugador és conscient que una victòria acostaria el Barça al títol i allunyaria gairebé completament el Madrid, que quedaria a tretze punts, i amb la diferència de gols en contra en cas d'empat final a punts, a falta de set partits per finalitzar la Lliga.

"Nosaltres estem centrats a guanyar, i si ho aconseguim el marge es farà més ampli. Sabem com es pot guanyar, encara que s'enfronten els dos millors equips del món", ha afegit.

Aleix Vidal no creu que la fatiga que puguin acumular els tres davanters del Barça (Messi, Suárez i Neymar), pels partits de selecció i els llargs viatges, minven les possibilitats de l'equip dissabte.

"Ells -ha subratllat- estan capacitats per jugar molts partits seguits. Tenim als millors del món, i és igual els partits que juguin, perquè no els afecta".

Aleix Vidal ha dit que percep eufòria dins del vestidor, però que és la mateixa que va advertir des que va arribar el primer dia, una alegria que ha assegurat que l'ha ajudat a adaptar-se amb molta facilitat en el col·lectiu.

Finalment, ha reconegut que l'estil de joc del Barcelona i el fet d'haver de competir contra "el millor lateral del món" (Dani Alves) ha suposat un desafiament per a ell, a la vegada que un obstacle, encara que entén que aquestes situacions fan que els jugadors que salten al camp ofereixin "el millor rendiment".

Vidal ha garantit que el clàssic no està descafeïnat per la diferència de punts, ja que aquest tipus de partits, en general, ofereixen per si mateixos la suficient "motivació".

"A l'anada es va veure un Barça molt superior (0-4) i ara estem davant la nostra afició", ha subratllat el jugador, que també ha reconegut que el xoc no serà fàcil per al seu equip.