L'asturià Fernando Alonso, de McLaren, no correrà el Gran Premi de Bahrain d'aquest cap de setmana, després de no haver rebut l'autorització dels metges de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) a causa del fort accident que va tenir a la cursa d'Austràlia. Alonso serà substituït pel belga Stoffel Vandoorne, actual campió de GP2.

Alonso, que va tenir un fort accident a Austràlia després d'impactar per darrere amb el Haas d'Esteban Gutiérrez i sortir volant a 312 quilòmetres per hora, no va tenir danys aparents però a l'examen al qual va ser sotmès ahir al circuit de Sakhir va determinar que no podia córrer. Segons sembla, algunes de les fractures que té a les costelles podrien afectar-li el pulmó i aquest fet és perillós. A més, caldrà que passi una nova valoració per saber si podrà córrer el Gran Premi de la Xina, entre el 15 i el 17 d'abril.

Decepció per la situació

Davant d'aquesta prohibició, Alonso va admetre que "estic una mica decebut, òbviament. Tots volem córrer. Som competidors, pilots, i estimem l'esport, però és comprensible i respecto la decisió dels metges".

Respecte a les repercussions de l'accident a Austràlia, va admetre que "he passat dies amb dolor, però estava disposat a suportar-ho. Els metges han considerat que hi ha d'altres riscos a tenir en compte i cal intentar minimitzar-los. Estic trist, però les coses són com són".