El capità del FC Barcelona, Andrés Iniesta, ha dit aquest dimecres que en aquest tram del campionat, en què l'equip català es troba amb opcions d'aconseguir tots els títols, "queda el més bonic i difícil, i els detalls compten".

El jugador barcelonista no percep en l'ambient blaugrana un clima d'eufòria davant l'arribada del clàssic, que es jugarà aquesta dissabte 2 d'abril al Camp Nou (20.30 hores).

Sobre els petits detalls, el capità barcelonista ja ha avançat que la lesió al menisc de Jérémy Mathieu "no té bona pinta", en al·lusió a la més que esperada baixa del jugador per al queda de temporada, després de lesionar-se amb França.

Iniesta, baixa amb la selecció espanyola en aquests dos amistosos i també absent en el partit contra el Vila-real (2-2), ha assegurat que es troba millor "dins del procés de les molèsties que vaig tenir en el partit contra l'Arsenal", que el van obligar a demanar el canvi.

"Si tot segueix normal en aquests dos dies, espero estar a disposició", ha dit el jugador, que no creu que aquesta temporada s'estigui dosificant, encara que ha assenyalat que hi ha una mica de tot, fins i tot les decisions de Luis Enrique d'alinear-lo o no.

"El que sí que és cert és que durant la temporada, en línies general, m'he trobat molt bé. És una de les temporades que més estic gaudint del futbol. No sé quin percentatge de partits he jugat respecte d'altres temporades, el que sí que m'agrada és jugar els partits, però sóc conscient que és difícil", ha afegit.

A més, ha admès que està "molt satisfet" per com li està sortint tot i que, més que dosificar-se, el que li interessa és que quan jugui "rendeixi amb totes les garanties".

Iniesta espera que el Barcelona pugui signar una victòria contra el Reial Madrid per acostar-se més al títol de Lliga, i de pas que això pugui servir per homenatjar Johan Cruyff, que va morir el dijous 24 de març als 68 anys, encara que el capità ha informat que quan estigui el grup complet (això passarà demà en l'entrenament de la tarda) es tractarà de fer alguna cosa especial en memòria del malaguanyat ídol barcelonista.

"L'homenatge va ser el que ens va fer ell a nosaltres, en especial als culers", ha destacat el jugador blaugrana, en al·lusió al mètode i la idea futbolística 'cruyffista'.

De com el Barcelona afrontarà el partit contra el Madrid, Iniesta ha fugit de la idea que els seus companys s'acomodin pels deu punts d'avantatge que els separen.

"Aquests partits són diferents i és igual com arriben els equips. A tots ens agrada guanyar el màxim rival, i que quedi poca lliga i que puguem fer un pas més. Nosaltres ho mirem així: si guanyem, quedarà un partit menys. No ens prenem aquest partit com una final, encara que és una més de les que ens queden", ha advertit.

Del Madrid, Iniesta ha subratllat que sempre ho veu "perillós i potent", i que si el Barcelona no fa les coses que sap fer "ens ho passarem malament, perquè tenen jugadors que ens poden complicar el partit".

No creu que existeixi un ambient de revenja pel 0-4, ni que el barcelonisme visqui en un estat d'eufòria per repetir el resultat de l'anada. "És bo tenir un ambient positiu, de confiança, però no m'agrada l'eufòria, no és bona. No sé si percebo aquest ambient del que em parles. El que esperem és un partit igualat i difícil, i on els detalls marcaran el partit", ha respost.

"Que es vegi bon futbol i que la gent ho gaudeixi. Ho afrontem com el que és, un partidàs", ha destacat el jugador, que ha dit que ja signaria arribar al clàssic cada temporada amb aquest avantatge, perquè "l'hauria signat" a principi de curs.

Que Suárez i Messi no s'hagin incorporat encara a la feina de l'equip, pels compromisos de les seleccions, Iniesta n'ha tret ferro en assegurar que no hi ha excuses i que els absents "han seguit competint", de manera que no s'ha creat cap "ansietat" a l'equip blaugrana.

Finalment, ha parlat de Sergio Ramos, el capità madridista, que avui compleix 30 anys, en assegurar, com ja ha subratllat altres vegades, "que es tracta d'un dels millors centrals del món, i tenir-lo com a rival és molt complicat i dur. Li tinc molt de respecte i afecte".