Les 9 últimes jornades dictaran la sentència definitiva en la lluita massiva que hi ha dins del grup 1 de la Primera Catalana per fer-se amb els llocs més cobejats: l'equip campió pujarà directament a la Tercera Divisió i el segon jugarà la promoció. El Manresa és el líder, amb 44 punts, els mateixos que té l'Horta. L'Avià és sisè, però a només tres punts dels capdavanters. Amb una diferència de només 6 punts hi ha fins a deu clubs, i el darrer és un Martinenc (38) que diumenge rep els manresans a partir de les 12 del migdia. Dani Andreu, tècnic del CE Manresa, opina que "per a ells és una oportunitat per enganxar-se més als primers, i no serà fàcil, ni molt menys, el partit".

El Manresa es ara troba en una situació similar a la que tenia la temporada passada quan l'ascens es va esvair: "crec que ens servirà, l'experiència de l'any passat, per no repetir errors. Dels 9 partits que ens queden, 5 seran a casa i davant de rivals molt directes com el Sants, el Vilassar o el Mollet. Seran punts molt decisius".

Oliver Ballabriga, l'entrenador de l'Avià, valora que "nosaltres el que volíem era poder assegurar la permanència, i gairebé la tenim. Hi ha il·lusió al club i al poble per ser el més amunt possible i és el que intentarem". Els avianesos són els amfitrions aquest dissabte de l'Escala (16 h), un adversari que "lluita per evitar el descens, i que serà complicat". El conjunt berguedà té la baixa del central Toni Liria, sancionat.

En el grup 2, el CF Igualada és el cinquè (42 punts), a 6 de la plaça de promoció i a vuit del líder. El seu tècnic, Edu Berrocal, no descarta poder acostar-s'hi: "no tanquem cap opció però per estar entre els dos primers hauríem de vèncer 6 o 7 partits de 9". Joan Redondo és la única baixa per aquest diumenge (12 h), al camp del Sant Ildefons (Cornellà).