"No hi ha res que escalfi tant l'afició del Barça com guanyar un partit al Reial Madrid". Va ser la declaració d'intencions d'ahir del tècnic blaugrana, Luis Enrique Martínez, davant de les especulacions sobre el fet que els seus jugadors poden reservar forces en el clàssic d'aquest vespre de cara a l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions de dimarts vinent contra l'Atlètic.

El Barça, amb nou punts d'avantatge sobre els matalassers i deu respecte de l'adversari d'avui, pot sortir al terreny de joc amb només sis punts d'avantatge sobre els de Simeone, que hauran jugat abans, i desitgen un triomf per mantenir la diferència respecte dels atlètics i deixar totalment descartats els blancs. Si el Madrid se situa set punts per sota, encara podria somiar.

Amb l'equip de gala

No s'espera cap sorpresa en l'equip que alinearà avui Luis Enrique. Els titulars habituals, amb Bravo; Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Suárez i Neymar. Els tres migcampistes venen de quinze dies de descans perquè es van estalviar els partits amb les seleccions. En canvi, el trident ha estat espremut pels compromisos de classificació per al Mundial, excepte Neymar, que només va jugar un partit.

Luis Enrique va manifestar ahir que els seus homes van "com si fossin bojos" davant d'aquesta cita: "ens estem jugant seguir sent líders. Tant és la diferència de punts. Juguen dos dels millors equips, amb les millors plantilles d'Europa. Una altra cosa és que a la lliga estiguem a un bon nivell i a ells els hagi costat més".

Per aconseguir el seu objectiu, va demanar el suport de l'afició i va recordar Johan Cruyff en afirmar que "el que més voldria ell és que guanyem a través de bon futbol i donem un bon espectacle". El duel pot servir perquè Leo Messi, si marca un gol, arribi als 500 amb el Barça, "una xifra estratosfèrica", segons el seu tècnic. "No vaig fer tants gols ni als entrenaments".

Casemiro, el tap

Per la seva banda, el Reial Madrid arriba al clàssic amb la lliga gairebé impossible i amb el cap en la Lliga de Campions, l'únic torneig que pot aconseguir aquesta temporada. El seu proper partit serà dimecres davant del Wolfsburg. Segons el que s'ha pogut veure les últimes setmanes, l'aposta tàctica de Zidane, que ahir va saber que no podrà disposar de Varane i que té el dubte de Kroos, serà situar el brasiler Casemiro en la posició de mig centre. Ha de servir de balança per tal que Modric i el referit Kroos puguin connectar amb la BBC, Bale, Benzema i Cristiano Ronaldo. Darrere jugaran Keylor Navas, a la porteria, i la defensa formada per Danilo, Pepe, Ramos i Marcelo. En cas que Kroos no pogués actuar, un fet improbable, entrarien James o Isco.

Ahir, Zinedine Zidane va dir que, tot i el 0-4 de la primera volta, "aquesta nit dormiré tranquil perquè és un partit de futbol. Hem de pensar que és això i gaudir-ne, jugar contra bons jugadors, mesurar el Barça i ja està".

El fet cert és que el Madrid, que ha perdut un sol partit amb Zidane a la banqueta, el derbi contra l'Atlètic de Madrid, ha encadenat cinc victòries seguides. "Ens trobem en una bona dinàmica, últimament. Els clàssics, per al jugador, són el més bonic que existeix en el futbol. Als jugadors els he dit que hem d'aprofitar-lo per seguir creixent com a equip. Hi ha molta personalitat a l'equip". A més, confia en el rendiment de la seva gran estrella, Cristiano Ronaldo.