L'Atlètic de Madrid va reprendre la lliga amb un triomf rotund contra el Betis, resolt amb golejada, amb més de mig onze titular, sis jugadors, sorgit del seu planter i amb gols de Fernando Torres, Antoine Griezmann (2), Juanfran i Thomas Partey, dos amb intervenció decisiva de Koke.

Una victòria quantitativa en la classificació, perquè dues hores i mitja després es van enfrontar el Barça i el Madrid, i de qualitat quant a la contundència, al joc i a les circumstàncies, amb set baixes per a la cita d'ahir. Sense els uruguaians Godín i Giménez, sense el montenegrí Savic, sense el portuguès Tiago, sense el belga Yannick Carrasco, sense Oliver Torres i, a última hora, sense l'argentí Luciano Vietto.

I amb un onze amb segell del seu planter. Lucas Hernández i Nacho Monsalve, el primer ja incorporat de ple al primer equip i el segon debutant aquesta jornada, van cobrir amb nota el centre de la defensa. L'Atlètic té molts recursos aquesta temporada. I molt caràcter. Des dels uns i l'altre va construir la seva 22a victòria a la lliga, incontestable des del tram final de la primera meitat, quan va doblegar el Betis amb dos gols en cinc minuts per trencar un duel que es movia en la indefinició.

Però va irrompre Koke com a passador sensacional amb una assistència mil.limètrica per a Torres, que va definir amb un toc subtil davant la sortida d'Adán. Aquest gran gol va deixar completament descol·locat el conjunt verd-i-blanc. El Betis, cinc minuts després, va comprovar que sumar qualsevol punt ahir al Vicente Calderón era una missió impossible, amb el 2-0 anotat per Griezmann, i es va entregar a un rival molt superior.