La pista del Barça no li ha anat gaire bé, en els darrers anys, a un Bàsquet Manresa que hi va caure per 48 punts el curs passat, la seva pitjor derrota a l'època ACB. Aquest diumenge, l'equip d'Ibon Navarro hi acudeix amb les dues baixes ja conegudes del capità Montañez i de Sandul, més alguns dubtes. Chase Simon no ha fet cap entrenament per culpa de l'amigdalitis que l'afecta, i Dejan Musli només va fer mitja sessió dissabte atès que durant els darrers dies ha tingut molèsties al tendó d'Aquil·les.

En aquest cas, l'entrenador ha dit que "si hi ha uns mínims de possibilitats que jugui ho farà, com molts jugadors a la lliga". A més, en els dos últims dies, també Marius Grigonis ha tingut problemes d'esquena. El contrast d'una infermeria tan plena és un bon estat d'ànim per la victòria de dilluns passat, a Badalona.

En referència a si l'equip, durant l'última setmana, s'ha entrenat diferent després de vèncer el Joventut (63-76), l'entrenador de l'ICL Manresa, Ibon Navarro, ha dit que "als jugadors jo els he vist treballar igual; potser sí que feien més bona cara el primer dia, però, quant a intensitat, energia i concentració, els he vist a un nivell similar al de les últimes setmanes. En tot cas, queda clar que som conscients que a Badalona vam fer les coses que volíem i amb un nivell mitjà-alt 40 minuts".

Per al tècnic vitorià, "al marge del resultat final, en aquest cas favorable, a Badalona vam jugar de la forma que ho havíem de fer. Per això, anar a la pista del Barça és el millor que ens podia passar. Hem de continuar en aquesta línia, estar concentrats i millorar, sense preocupar-nos del marcador, ni de si al final tenim èxit o no en una pista tan difícil com la del Barça".

La defensa va ser un dels valors positius a Badalona i, en opinió de Navarro, "és destacable estar bé al darrere, però sobretot que no ens obsessionem si ens costa anotar en algun moment, i que continuem la feina. No ens hem de preocupar, si defensem bé, que encistellin els tirs difícils; ni que nosaltres fallem, en algun moment, els fàcils".

El rendiment dels nous

Preguntat per la tasca de Foster a la direcció en pista, l'entrenador la destaca com a valuosa, "Je'Kel s'ha convertit en un referent, i els companys el busquen quan hi ha dificultats, li passen la pilota i a ell li agrada jugar-se-la".

Quant al darrer dels fitxatges, Patrik Auda, Ibon Navarro pensa que "serà difícil que estigui a tan bon nivell com a Badalona; sí que vull que aporti la intensitat que ens va donar en defensa, i tregui profit de la mobilitat que té en atac davant cincs de més corpulents. Però, en aquesta lliga, quan et van coneixent, et van limitant". Per al tècnic, "hem de jugar amb totes les armes disponibles".