El pilot cerverí Marc Márquez (Honda) va obtenir una nova pole al circuit argentí de Termas de Río Hondo. Márquez, tot i caure en un moment de la sessió de qualificació, va superar per més de tres dècimes de segon l'italià Valentino Rossi (Yamaha) i per cinc dècimes el vigent campió del món i company d'equip de Rossi, Jorge Lorenzo, que va tenir una caiguda en el mateix punt que Márquez.

A la segona línia de la graella de sortida hi haurà Dani Pedrosa (Honda), que va ser quart, i els dos pilots oficials de Ducati, els italians Andrea Dovizioso i Andrea Iannone. Maverick Viñales (Suzuki) va acabar setè, Pol Espargaró (Yamaha) desè, el seu germà Aleix (Suzuki) onzè, i Tito Rabat (Honda) va finalitzar dinovè.

A la quarta sessió d'entrenaments lliures, el pneumàtic del darrere de la moto de Scott Redding (Ducati) es va rebentar i va provocar una caiguda. L'incident va motivar que Michelin demanés als competidors que no fessin servir el seu compost més tou. Finalment, aquestes gomes han quedat excloses de la cursa d'avui.

En la categoria de Moto 2, el britànic Sam Lowes (Kalex) va ser el més ràpid i es va imposar a dos companys d'equip, el francès Johann Zarco, segon, i l'alemany Jonas Folger, tercer. Finalment, en Moto 3 la primera posició va ser per al sud-africà Brad Binder (KTM), que va ser més ràpid que l'italià Romano Fenati (KTM) i el valencià Jorge Navarro (Honda).