El consum d'aigua va caure el 15,61% dissabte passat mentre es disputava el clàssic entre el FC Barcelona i Reial Madrid, segons xifres de consum d'aigua de 23 poblacions de l'àrea metropolitana subministrades per Aigües de Barcelona.

Mentre que el consum d'aigua a les 20:30 hores, just en començar el partit, era de 6.325 litres per segon, minuts abans del final de la primera part va descendir fins als 5.600 litres. Segons aquestes dades, es pot identificar una caiguda del 15,61% entre les 20:30 hores, quan va començar el clàssic, i les 21:10, minuts abans del descans de la mitja part.

També les dades de consum d'aigua també reflecteixen un augment del 12,48% a l'inici del descans, quan, previsiblement, molts dels aficionats que seguien el partit per televisió, van aprofitar per anar al lavabo.

Al llarg de la nit, el consum d'aigua va tocar fons a les 21:50 hores, amb un consum de 5.458 litres per segon, que es va disparar fins als prop de 6.000 litres quan el partit va finalitzar passades les deu de la nit, amb un 1 a 2 a favor dels madridistes. Aquesta tendència en el consum de l'aigua va ser la tònica també en els tres anteriors derbis entre el Barça i el Madrid.

Altres Clàssics

En el partit Madrid-Barça del 25 d'octubre del 2014, el consum d'aigua a l'inici del clàssic, a les 18:00 hores, va ser de 6.604 litres, xifra que va caure fins als 5.539 litres per segon quan faltaven cinc minuts per al descans, mentre que la punta de major consum va anar a les 19:00 hores, just quan va començar la segona part, amb un consum de 6.392 litres.

En el derbi Barça-Madrid del 22 de març del 2015, el consum a les 21:00 hores, quan va començar el partit, va ser de 7.374 litres per segon, xifra que havia disminuït considerablement als quaranta minuts de la primera part, amb un registre de 6.590, mentre que la punta de consum es produeix durant els primers minuts de la segona part.

En el clàssic del 21 de novembre del 2011, el consum d'aigua minuts abans de l'inici del partit va ser de 5.830 litres per segon, que havia disminuït fins als 4.872 just a l'inici del descans.