Marc Márquez es va treure l'espina de l'any passat, en què va caure en plena lluita amb Valentino Rossi, i va endur-se el triomf al Gran Premi d'Argentina de MotoGP, una cursa salvatge des d'abans de començar, quan la direcció de cursa va determinar que calia canviar la moto entre les voltes 9 i 11 d'una prova reduïda en el seu quilometratge per les condicions meteorològiques prèvies. Rossi va tenir sort de ser segon gràcies a una imprudència d'Andrea Iannone, que va fer caure el seu company Dovizioso quan tots dos lluitaven per ocupar la segona posició, i Lorenzo va acumular un zero en caure quinze voltes abans del final.

Això que el mallorquí va començar bé i es va situar líder en una arrencada en què Iannone va fer endarrerir Pedrosa. Una canvis de líder van situar Márquez a davant, seguit de Rossi i, a distància, de Viñales i dels dos italians de Ducati. Lorenzo es va anar endarrerint fins que, incòmode, va caure sol.

En el canvi de moto, però, Rossi va començar a perdre terreny i Márquez va marxar sol cap a la victòria. Va iniciar-se una dura lluita pel segon lloc, però Viñales va caure quan era tercer a tres voltes per acabar. Rossi anava perdent pistonada i les Ducati se situaven segona i tercera, però Iannone va envestir el seu company i tots dos van anar a terra. Se'n va aprofitar Pedrosa, que va completar el podi.

En Moto2, el campió, Zarco, va superar Lowes, que havia dominat en el tram inicial i en Moto3. En Moto3, el malai Pawi va aprofitar la pluja per vèncer. El valencià Navarro va ser segon.