Setanta-dues hores després del cop moral que va suposar perdre al Camp Nou amb el Madrid (1-2), el Barça afronta aquest vespre el primer assalt dels quarts de final de la Champions. És Europa, però els blaugrana tindran d'oponent un equip molt conegut, un Atlètic de Madrid que sempre l'obliga a un màxim esforç i a tenir paciència. A la lliga BBVA, fa només un parell de mesos, es va aconseguir guanyar per la mínima (2-1). I la dada que cal tenir molt en compte: l'equip de Simeone va ser el darrer, el 2014, a eliminar el Barça (aleshores dirigit per Tata Martino) de la Lliga de Campions. Els matalassers van acabar perdent la final davant del Madrid, a Lisboa.

En la compareixença d'ahir, Luis Enrique va parlar de l'Atlètic però les referències al clàssic que es va perdre dissabte van ser del tot inevitables. Malgrat la derrota amb l'etern rival, va assegurar que "tinc fe cega en els meus jugadors. No, no són màquines, però ells són els millors del món en cada posició i el nostre estil de joc és el que ens ha donat tots els títols. Vam fer 60 minuts molt bons contra el Madrid però ens vam trobar un adversari molt bo i amb idèntics objectius que nosaltres. Quan vam encaixar el primer gol, vam tenir algunes imprecisions però tenim una idea de futbol i no la canviarem. Hem de treballar més en les transicions, que és on el Madrid ens va fer mal; avui hem d'evitar-les".

Sobre l'Atlètic va afirmar que "és un equip difícil, i perillosíssim en les transicions i també en jugades a pilota parada. És un dels grans i ens complicarà la vida". Va afegir que "tenen una gran diversitat de registres. Poden escollir estar molt tancats o pressionar a dalt, que és el que van fer en el darrer partit al Camp Nou. És un equip que dóna nivell durant els 90 minuts i ens crearà complicacions durant tota l'eliminatòria". Quant a la posició de Messi, Luis Enrique no va voler aclarir si jugarà per la banda o més per dins com contra el Madrid.

Piqué: "Neymar es quedarà"

El jugador del Barça que va acudir a la sala de premsa en la prèvia del partit va ser Gerard Piqué. Sobre el rival d'avui, l'Atlètic, va dir que "està fent una temporada espectacular, és el segon equip d'Espanya". I de la derrota davant del Madrid va opinar que "això no canvia res, continuen líders i amb opcions en les tres competicions. Tenim un equipàs i confiança. Vam perdre dissabte, però no passa res i felicitem el Madrid".

Per a Piqué, el partit d'aquesta nit "és importantíssim" i va recordar que les últimes temporades, el Barça sempre ha intentat resoldre les eliminatòries de quarts al matx d'anada. "Seria bo obtenir un gran resultat al Camp Nou; estic segur que serà el Barça de les grans nits, anirem a totes del primer minut a l'últim". Piqué no creu que l'equip necessiti cap toc d'atenció.

Preguntat per la seva opinió en relació amb Neymar, si deixarà el Barça després de la gran oferta del PSG, Gerard Piqué va respondre que el jugador brasiler "segur que es quedarà, ningú no vol marxar d'aquí, és la felicitat màxima".