El moianès Gerard Morales va ser el campió de la prova Ultra Montseny, dins el campionat d'Espanya de curses de muntanya Ultra, que a més el situa líder de la copa d'Espanya del Gran Premi Four Factors. L'avianès Pau Bartoló va aconseguir quedar en tercera posició, darrere de Sebas Sán-chez, i el berguedà Carles Sànchez es va situar en desena posició.

L'Ultra Montseny va reunir els millors corredors de llarga distància d'Espanya en un circuit ràpid de 80 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell positiu. Els favorits van prendre posicions i es va formar un grup amb Sebas Sán-chez, Pau Bartoló i Gerard Morales. Sánchez va passar al davant i avantatjava Bartoló d'1 minut i d'1:30 Morales a Collformic, al quilòmetre 60. Semblava que el sotscampió de la copa d'Espanya del Gran Premi Four Factors del curs passat podia vèncer a l'Ultra Montseny, però en l'últim tram Morales va atrapar el seu com-pany d'equip Pau Bartoló, i es va llançar a perseguir Sebas Sánchez. En l'últim ascens Morales es va situar líder per creuar la meta en solitari com a nou campió amb un temps de 8:21:45. Davant el que és probablement el més gran èxit de la seva carrera esportiva, Morales es declarava "extremadament feliç, ja que ni somiava en la possibilitat de ser campió d'Espanya".

Aquesta cursa era, a més, la primera de les tres proves puntuables per a la Copa d'Espanya Four Factors, on agafa avantatge de cara a la resta de curses que es disputaran, al Mondúber Trail de Tavernes i a la Gran Volta Valle del Genal.