Collbató acollirà aquest diumenge la setena edició de La Portals, on 1.500 ciclistes recorreran els portals d'entrada a la muntanya de Montserrat (Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat), Castellbell i el Vilar i Esparreguera en una marxa no competitiva. Un total de 1.500 ciclistes gaudiran d'un entorn privilegiat al voltant del massís de Montserrat en un itinerari molt assequible tècnicament, de 59 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu, en què es retrà homenatge al mític corredor basc Marino Lejarreta per la seva trajectòria esportiva i implicació amb La Portals.

La sortida serà a Collbató a les 8.30 hores del matí, a 360 metres, i el seu punt més alt serà Can Massana, a 732 metres d'altitud. Es tracta d'una cursa circular que finalitza a Collbató i que tindrà quatre avituallaments, a Can Massana (14 km), al Pla del Mas Roig (28 km), a La Puda (49 km) i a Collbató (59 km) per recuperar-se de l'esforç. S'espera que el primer corredor arribi a la meta al voltant de les 11 i es tancarà l'avituallament de Collbató a les 14.30 h.

Aquesta edició de la marxa, que s'ha convertit en una de les més populars a Catalunya, també tindrà una altra vessant, i el dissabte serà el torn de la Portals Solidària, amb una pedalada popular de 15 quilòmetres i on part de la inscripció servirà de donatiu a l'Associació de DENT, que recapta fons per a la investigació d'aquesta malaltia minoritària. Aquest circuit també es tracta d'una circular que començarà i acabarà a la pista poliesportiva Martí Gil de Collbató, on se sortirà a les 10 del matí i s'espera l'arribada a les 12.30. Entre els participants més il·lustres cal destacar la presència de ciclistes i exciclistes d'elit com el mateix Marino Lejarreta, Melcior Mauri o Àngel Edo, entre altres. El dissabte també es farà un sopar de germanor amb un format de taules conjuntes, per compartir taula amb l'homenatjat Marino Lejarreta i els referents de La Portals.