Dotze zones que cal superar tres vegades i cinc hores de competició avui i cinc més demà. Són els entrebancs que trobaran els 61 pilots de quatre categories diferents que participaran a les dues primeres proves del Campionat del Món de trial a l'aire lliure, les que es disputen a Cal Rosal i a Olvan. Serà el primer dels vuit caps de setmana que, des d'ara i fins al proper 4 de setembre, han de determinar el nou campió del món. Si és que n'hi ha de nou i no repeteix, per desena vegada consecutiva, el pierenc Toni Bou.

De moment, el multicampió arriba a la cita amb dubtes, ja que es troba en període de recuperació d'una lesió que es va fer a l'espatlla dreta. En concret, Bou es va fer un trencament parcial del tendó subescapular pel qual va haver de fer repòs durant una setmana. Tot i que no competirà al cent per cent de condicions físiques, no s'espera que avui sigui baixa.

Inici diferent

Per aquest motiu, perquè s'ha hagut d'estar una setmana reposant a Andorra i perquè no sap fins on aguantarà, Bou explica que "viuré un principi de campionat molt diferent del dels últims anys. Les condicions físiques en les quals arribo a Cal Rosal i a Olvan no són les òptimes i fins que no pugi a la moto no sabré quin és l'estat real de la lesió i si el repòs de tota la setmana ha anat bé".

Així, "he pogut mantenir la forma física al gimnàs, sense forçar el tronc superior, però sempre m'agrada preparar aquesta cursa i aquest cop no he pogut. Estic seguir que si pujo a la moto ho faré sense nervis, conscient que el físic no està al cent per cent per afrontar un campionat del món. Intentarem aconseguir el màxim possible i veurem quines decisions prenem abans i després de la cursa". El fet cert és que tenir dos dies seguits de competició, i amb més zones que les que tindria en un trial indoor, no el beneficia. A més, s'espera que no sigui un trial fàcil, com alguns dels que formen el calendari del campionat, i això farà augmentar l'exigència física.

Els rivals habituals

Davant de les condicions físiques de Bou, el màxim rival torna a ser un Adam Raga cada cop més adaptat a la moto TRS que va estrenar la temporada passada. El d'Ulldecona, juntament amb el basc Jaime Busto, va guanyar la setmana passada el Trial de les Nacions i, tot i que va ser tercer a l'última cursa del Mundial d'X-Trial, a Marsella, es troba en un gran moment. També ho està Albert Cabestany, segon a la ciutat francesa, i s'espera una gran motivació del gironí Jeroni Fajardo, que forma part de l'entitat organitzadora de la prova, el Moto Club Baix Berguedà.

El campionat tindrà diverses categories entre les quals n'hi ha una, la de trial internacional, amb la presència de tres pilots de l'equip de casa, Adrià Albejano, la manresana Elisabet Solera i l'anoienca Mireia Conde. En la competició principal hi ha un altre pilot del MC Baix Berguedà, Oriol Noguera.