Entre les quatre de la tarda i dos quarts d'onze de la nit d'avui pot quedar clar si la lliga és més oberta que mai, sis jornades abans de la seva finalització, o si el Barça fa un pas decisiu per guanyar-la. Després de l'inesperat entrebanc de dissabte passat en el clàssic, els blaugrana necessiten vèncer avui a l'estadi que li va més malament de tota la Primera Divisió. Les xifres no enganyen. A Anoeta hi ha perdut en quatre de les cinc últimes visites i en l'altra hi va empatar. A més, la temporada passada, la derrota a Sant Sebastià, amb un autogol de Jordi Alba, va encetar una crisi de grans dimensions a l'entitat.

La realitat és que l'equip de Luis Enrique, que avui no podrà disposar del sancionat Suárez, pot saltar a la gespa sabent que té l'Atlètic de Madrid només tres punts darrere i el Madrid, a quatre, si els seus dos perseguidors resolen favorablement els compromisos contra l'Eibar i l'Espanyol.

La sortida més difícil

Sobre la ratxa a Anoeta es va manifestar ahir Luis Enrique, que considera el partit d'avui "el més difícil, ja que és el primer que arriba. Si valorem els antecedents, és una sortida dificilíssima. No crec que hi hagi cap equip a Espanya que tingui aquests números amb nosaltres. Diria que és la sortida més complicada de la lliga".

Respecte dels problemes que ha tingut el Barça en aquest camp, Luis Enrique pensa que "alguna cosa ha de passar, ja que sent un camp que està en perfectes condicions i amb un rival que té una idea ofensiva, no hem aconse-guit superar-los. La ratxa és tan llarga que fa reflexionar profundament, valorar què ha passat i veure com solucionar el problema".

A l'asturià li van recordar el partit de l'any passat, que ell va valorar com "una derrota més, tot i que es continuï venent com un globus sonda". Respecte del possible recanvi de Suárez, va argumentar que "hi ha diverses possibilitats. No donaré pistes a Eusebio [el tècnic adversari] i va argumentar que el resultat dels rivals d'abans no l'influirà en l'alineació, tot i que va lloar la progressió de Munir. Ahir, Jordi Alba i Neymar es van exercitar amb tranquil·litat, després de no entrenar-se dimecres, i no tindran problemes per jugar avui.

Simeone prioritza l'Espanyol

Just abans del Barça haurà jugat l'Atlètic de Madrid al camp d'un Espanyol més tranquil, ara que es troba lluny del descens. Ahir, Diego Simeone va ser clar en dir que "entre aquest partit i el següent hi ha quatre dies de diferència, un bon període per recuperar-nos i, per tant, pensarem a fer jugar la gent adequada per fer un gran partit contra l'Espanyol". Dels blanc-i-blaus va dir que "és un equip amb un contracop molt bo que està tenint resultats importants en els últims partits, que s'han fet solidaris amb el canvi d'entrenador i molt forts". Els blanc-i-vermells continuen tenint les baixes dels centrals Savic i Giménez. L'Espanyol, per la seva banda, recupera Jordán i Salva Sevilla i no podrà tenir Hernán Pérez, per sanció.

La Champions ocupa Zidane

L'equip que segurament pensa menys en el partit de lliga d'avui és el Reial Madrid, tocat després de la sorprenent derrota de dimecres al camp del Wolfsburg a la Lliga de Campions i preocupat per tenir els jugadors en bona forma per a la tornada de dimarts. Per això, la visita de l'Eibar fa més nosa que servei, tot i que un triomf situaria els blancs quatre punts darrere del liderat, una posició impensable fa pocs dies.

Ahir, Zidane va dir que se sent "tranquil per al meu futur", tot i les informacions que diuen que podria tornar Mourinho la temporada que ve. Per al duel d'avui no podrà disposar de Benzema, lesionat en el compromís europeu. El jugador del planter Borja Mayoral entra a la convocatòria.