El 19 vegades campió del món de trial va deixar anar, abans d'afrontar la prova inaugural del campionat, a Cal Rosal i Olvan, que no aspirava a guanyar-la. El trencament del tendó de l'espatlla que es va fer en un entrenament previ al Trial de les Nacions indoor de la setmana passada a Niça, i que no li va permetre participar en aquest campionat, el va fer arribar en males condicions al Berguedà, on volia aconseguir la quantitat més important de punts possible a l'espera de millors temps. I semblava que seria veritat que Toni Bou no podria aspirar al triomf, després d'anar en posicions endarrerides durant tot el dia. Però, com se sol dir, mai no menyspreïs l'esperit d'un campió.

El tarragoní Albert Cabestany, que ja va demostrar el seu bon estat de forma en l'últim trial indoor, el de Marsella, i que enguany celebra el vintè aniversari en el Mundial, va obtenir la victòria i és el primer líder. Va ser el més regular i es va mantenir sempre en els primers llocs. Al final, però, va haver de resistir l'empenta de Bou per guanyar per un sol punt i convertir-se en el primer líder del campionat. Avui defensarà aquesta posició en una segona jornada, que s'espera que sigui tan emocionant com la primera.

Busto, de més a menys

Un dels companys de Bou, Jaime Busto, va ser qui va marcar la línia en el primer recorregut. Només va fer dos punts de penalització, a la zona número 10, i tenia quatre punts de diferència respecte de Jeroni Fajardo. El pilot del Moto Club Baix Berguedà va començar molt bé, però es va enfonsar en el segon recorregut, en què va marcar 20 punts de penalització que el van deixar fora del podi. Just darrere es classificaven Bou i Raga. Cabestany era cinquè per culpa de dos fiascos en dues zones seguides, la 9 i la 10.

La segona volta va ser la de Cabestany i la més dolenta de Bou. L'anoienc, que havia demostrat en alguns moments que tenia molèsties a l'espatlla, va acumular cinc punts a la segona zona i cinc més a la desena i va tancar amb 12. En sumava 19 i semblava lluny d'un Busto que tancava amb 8 i es mantenia primer. El millor recorregut, però, el feia un Cabestany qui, amb 14 punts, estava a quatre del primer classificat.

Empenta final

Les darreres dotze zones de Bou, però, van ser gairebé perfectes. Va fer onze zeros i només va penalitzar dos peus a la terrible zona 10. Per contra, Busto no sabia aguantar la pressió. En les quatre primeres zones ja havia penalitzat deu punts, després de dues errades a la zona 2 i a la 4. Malgrat tot, hauria pogut aspirar a la victòria, però va perdre tres punts més a la zona 9 i tres més a la 10 i va deixar passar les seves possibilitats de podi. Els 16 punts parcials no van poder competir amb els 5 de Raga, que va acabar al podi després de dues primeres voltes discretes, els 2 de Bou i els 6 de Cabestany. Encara que el pilot de Sherco va errar, com gairebé tots, a la zona 10, en les dues últimes podia fallar una vegada. Ho va fer a l'11 i va obtenir el triomf per un sol punt.

Conde guanya la categoria

Pel que fa als pilots locals, Oriol Noguera, de Sant Llorenç Savall, però que defensa els colors del Moto Club Baix Berguedà, va acabar en una destacada dotzena posició, la qual cosa li atorga quatre punts en el Mundial. Ahir també hi havia una categoria anomenada Internacional, que va ser guanyada per la pilot de Santa Margarida de Montbui Mireia Conde, de l'equip Beta. Adrià Albejano, del MC Baix Berguedà, hi va ser tercer i la manresana Elisabet Solera, que va tenir una dura caiguda a la zona 11, va ser-hi quarta.

Avui, segona jornada del Gran Premi de Catalunya, en què s'espera una afluència de públic semblant a la d'ahir, del voltant de les 5.000 persones, Cabestany defensarà el liderat d'un Mundial que pot ser molt igualat però que té en l'omnipresent figura de Bou el seu dominador, en condicions normals.