L'Atlètic de Madrid es va recompondre molt bé del partit de la Lliga de Campions de dimarts passat i també de l'1-0 de Diop a la mitja hora per signar un triomf merescut, decantat per la velocitat i punteria de Torres i Griezmann i la inspiració de Koke, que va sentenciar el duel. Quan el quadre blanc-i-vermell va remuntar, amb gols d'El Niño i el francès, l'amfitrió no va saber respondre. L'Espanyol va acabar amb tots els seus davanters, però es va quedar sense un triomf clau per acostar-se a la permanència. La victòria va ser pel bloc madrileny, que sí que manté la seva escalada cap al lideratge de Lliga.

Galca va presentar un equip seriós, ordenat i sense riscos. Els de Simeone tenien dificultats per exhibir la seva qualitat i connectar amb els seus davanters. Tot i així, el quadre blanc-i-vermell no va tardar en explotar la presència de Torres i Griezmann. El primer, en el minut 17, va enviar una pilota al travesser després de seure els centrals locals.

L'estratègia i el factor Diop

Però va ser l'Espanyol qui va colpejar primer, a la mitja hora de partit, quan Diop va superar Oblak. Va ser el tercer gol consecutiu que el migcampista senegalès marca després d'un córner. Una variació tàctica de Galca clarament d'èxit. De tota manera, l'Atlètic de Madrid va tardar cinc minuts a empatar el partit a Cornellà-el Prat. Fernando Torres va controlar una passada llarga de Koke i va aprofitar la seva velocitat per disposar d'una opció clara. L'atacant va enviar una pilota creuada que va superar l'estirada de Pau.

A la represa els matalassers van demostrar el gran moment en el qual es troben. En un metro quadrat, van fabricar una jugada per emmarcar. Van començar Torres i Augusto, que van deixar en una posició privilegiada a Koke. Aquest es va inventar una passada mil·limètrica a Griezmann i el francès, amb velocitat i punteria, va firmar el 1-2. Pràcticament una coreografia, ràpida, incisiva i letal, per canviar el signe del partit a falta de mitja hora.

Aleshores Simeone va donar descans a Griezmann i Carrasco, amb l'entrada de Correa i Thomas. Amb els tímids intents de l'Espanyol, l'Atlètic tenia el control absolut del partit. La sentència va arribar al 89. Koke, un altre dels grans protagonistes, va tancar el partit després d'un complexa centrada de Torres.

I l'afició blanc-i-blava va començar a desfilar cap a casa.