El català Marc Márquez (Repsol Honda) va aconseguir la seva quarta millor classificació consecutiva al circuit nord-americà d'Austin en ser el més ràpid dels entrenaments oficials pel Gran Premi de les Amèriques de MotoGP.

Márquez va aconseguir el millor temps amb 2:03.188, que va superar en 69 mil·lèsimes de segon el de Jorge Lorenzo (Yamaha) i en gairebé cinc dècimes de segon el de l'italià Valentino Rossi (Yamaha), que va aconseguir la seva volta ràpida darrere de l'espanyol Maverick Viñales (Suzuki). Viñales va ser cinquè a Austin, tot i que es veurà beneficiat per la sanció imposada en la cursa d'Argentina a l'italià Andrea Iannone (Ducati) per la qual perd tres llocs a Austin i passa del quart lloc que va ocupar en la tanda oficial de proves al setè, just darrere del seu company d'equip Andrea Dovizioso.

L'estrena d'Oettl

En Moto3 el més ràpid va ser l'alemany Philip Oettl (KTM), que va aconseguir la primera pole position de la seva carrera, i sortirà davant de l'espanyol Jorge Navarro (Honda). En Moto2, el català Àlex Rins (Kalex) sortirà avui des de la primera posició de la graella davant del francès Johann Zarc0 (Kalex) i el britànic Sam Lowes, també amb una Kalex.