Si el primer dia va ser positiu, la segona jornada del Campionat del Món de Trial que ha organitzar el Moto Club Baix Berguedà encara va posar més amunt el llistó. Toni Bou va mostrar la seva raça de gran campió a les 12 zones, a les quals es feien tres voltes, i l'afluència d'espectadors es va situar al volant dels 6.000, segons va confirmar ahir la mateixa organització. En la que era la seva estrena en una cita de tant nivell, després d'haver acollit fins set vegades el campionat estatal, el Moto Club va demostrar de sobres la seva capacitat per continuar en la primera línia d'un mundial que ha tingut les dues primers proves al Berguedà i que ara volarà cap al Japó, on té marcada la següent de les seves parades.

Ni la lesió a l'espatlla, que va ser un inconvenient per a Toni Bou en especial el primer dia, no va poder frenar ahir l'anoienc. El 19 vegades campió del món surt d'Olvan amb el lideratge del mundial i encaminat al seu vintè títol, que seria el desè a l'aire lliure. Ahir, de bon principi va agafar diferències en la classificació; en canvi, qui es va imposar en la jornada prèvia de dissabte, Albert Cabestany, no va tenir un bon dia i va finalitzar ben endarrerit, en la setena posició.

Qui va tornar a estar una mica més a prop de Bou va ser, un altre cop, Adam Raga. Sembla que de nou el d'Ulldecona esdevindrà l'ombra de Bou a l'aguait que no es trobi en el seu nivell més habitual en les properes proves. Bou va afirmar que "he passat una mala nit, però a l'hora de competir m'he trobat millor i els canvis fets en les quatre zones han estat positius".

El tercer lloc va ser per al pilot britànic James Dabill. El quart classificat, una de les sensacions del trial del Berguedà, el basc de 18 anys Jaime Busto -que sembla que serà qui agafarà el testimoni, ja veurem en quant temps, dels que manen en aquests moments en el mundial. El japonès Takahisa Fujinami, en cinquè lloc, també va donar una bona dosi d'espectacle, mentre que el sisè classificat va ser Jeroni Fajardo, gironí del MC Baix Berguedà.

Victòria d'Adrià Albejano

En les altres categories, en el Trial2 es va imposar Iwan Roberts i en el grup de Trial-125 va repetir primer lloc Jack Peace, amb Gas Gas.

En categoria Trial Internacional la primera posició va ser per a Adrià Albejano (Beta), pilot del Moto Club Baix Berguedà. També hi pertany Elisabet Solera; ahir la anresana es va situar tercera, just davant de l'anoienca Mireia Conde.