Amb la seva segona victòria de forma consecutiva, Marc Márquez (Honda) ha obert un forat ja força important a la general de MotoGP

quan només s'han disputat tres curses del campionat. Ahir va ser el dominador del principi a la fi i es va beneficiar de les caigudes que van tenir els que, fins ahir, eren els homes que tenia més a prop, el seu amic Valentino Rossi i Dani Pedrosa, que van caure molt aviat, a les primeres voltes del Gran Premi de les Amèriques, disputat al circuit d'Austin, a Texas. Els dos veuen retallades les seves possibilitats d'aspirar al títol de campió.

Márquez sortia des del primer lloc de la graella i va mantenir una dura pugna en els segons inicials de la cursa amb Lorenzo, Dovizioso i Valentino Rossi, que va caure a la segona volta. El panorama es va aclarir per al de Cervera, que es va escapar en solitari i amb Lorenzo segon, però lluny d'atrapar-lo. I va ser una situació de cursa que es va mantenir fins al final. L'altre cop de la prova el va donar Dani Pedrosa, company de Márquez a Honda, que va caure i es va endur també en la seva acció Dovizioso. Més sort va tenir Andrea Iannone, que va pujar al tercer graó del podi. El que continua escalant posicions i és un pilot en una progressió molt evident és Maverick Viñales, ahir quart al circuit nord-americà.

En Moto3 es va imposar l'italià Romano Fenati, amb KTM, i segon va ser Jorge Navarro (Honda). La segona victòria catalana va ser en Moto2, on Àlex Rins va aconseguir batre el líder Sam Lowes. La distància a la general s'ha reduït a tan sols un punt favorable a Lowes.