El mític corredor Marino Lejarreta va rebre ahir l'homenatge de La Portals, una de les marxes de BTT més populars de Catalunya, que va disposar en la seva setena edició de gairebé 1.500 ciclistes.

Lejarreta, guanyador d'una Volta a Espanya el 1982 i vencedor en d'etapes al Tour de França i Giro d'Itàlia, va participar en la prova amb altres exciclistes d'elit com el seu germà, Ismael Lejarreta, Melcior Mauri, Àngel Edo, Silvia Rovira o Francesc Sala. En aquest homenatge es reconeixia tant la seva trajectòria esportiva com la implicació en La Portals.

Collbató va tornar a ser ahir, per setè any consecutiu, la localitat que va rebre La Portals, la gran marxa de BTT a càrrec del CE Lataca, que recorre els accessos d'entrada, que s'anomenen popularment els portals, a Montserrat, en un entorn privilegiat. Els primers bikers que van completar el recorregut van ser Israel Núñez i Mar Franco, que van ser els més ràpids en acabar un itinerari de 59 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu, i que van cobrir la majoria dels inscrits.

La bellesa i la singularitat del paisatge de La Portals és un dels seus trets més distintius, que l'han convertit, en només set edicions, en una de les rutes clàssiques en BTT de tot Catalunya. La marxa va discórrer pels diferents accessos d'entrada a Montserrat (Collbató, el Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat), i els termes municipals de Castellbell i Esparreguera.

Dissabte es va celebrar una marxa solidària de 15 quilòmetres, i és que La Portals des de gairebé el principi de la seva celebració ha mostrat un tarannà de suport a les causes que ho mereixen. Així, un euro de cada un dels inscrits a la prova d'ahir es va destinar també a l'Associació de DENT, la qual té com objectiu recaptar fons per a la investigació d'aquesta malaltia.

La 7a edició de La Portals va ser tot un èxit participatiu i alhora va servir per retre homenatge a una figura històrica i clau per entendre l'evolució del ciclisme a tot l'estat espanyol, Marino Lejarreta, que es va mostrar molt agraït.