Un grup de jugadores que ha fet història en el waterpolo femení i que pretén continuar aconseguint grans èxits, es pot veure en acció a la piscina municipal de Manresa, aquesta tarda. La selecció estatal s'enfronta a Alemanya en un matx del grup B de la Lliga Mundial, a partir de les 19.15 hores. L'entrada al partit és gratuïta.

Subcampiones olímpiques en els Jocs de Londres, campiones del món a Barcelona 13 i d'Europa a Budapest 14, les conegudes com les guerreres de l'aigua són tot un espectacle i fa pocs dies també van confirmar la seva presència a Rio al preolímpic d'Holanda. Dues de les integrants d'aquest equip que ja és llegendari, Maica García i Pili Peña, van presentar aquest dilluns el partit. Aquest dimarts estaran dins l'aigua amb companyes com Laura Ester, Anna Espar, Jennifer Pareja, Judit Forca, Roser Tarragó i Laura López.

La boia Maica García va explicar que "tinc família a Manresa i sé el pes que ha tingut a la ciutat tant la natació com el waterpolo. Volem oferir un bon partit". Pili Peña va explicar que "Alemanya és forta des del punt de vista físic, però no tant en la tàctica". Si Espanya venç avui es classifica ja de manera matemàtica per a la fase final d'aquesta Lliga Mundial del juny, a Xangai.

Jordi Serracanta, exjugador de waterpolo i actualment el regidor d'Esports de Manresa, va explicar que "acollim el partit perquè hi ha unes grans instal·lacions, tenim un club que hi treballa bé com és el CN Minorisa i tenim una tradició en waterpolo que és molt positiu tant recordar com fomentar".

El manresà Gaspar Ventura, directiu a la federació espanyola en waterpolo, espera que es vegi un bon espectacle, i el president del CN Minorisa, Lluís Lázaro, va explicar que el "partit ens ajuda a donar visibilitat a les activitats que fem en waterpolo, en natació, en sincronitzada i triatló. Agraïm tot el suport de l'Ajuntament, la bona disponibilitat per part d'Aigües de Manresa i les gestions d'Albert Estiarte, que han aconseguit dur el partit cap aquí". Carla Fargas, que és la coordinadora de waterpolo al CN Minorisa, va afirmar que "estem treballant per tornar a treure aviat jugadors i jugadores de nivell".

Líders imbatudes al grup B

La Lliga Mundial femenina de la FINA és un dels pocs tornejos que falten al palmarès de la selecció que dirigeix Miki Oca. Al grup B de la zona europea, Espanya ha jugat quatre partits i ha sumat 11 punts i és davant de Rússia (9), Grècia (4) i Alemanya, que no ha puntuat. Els dos primers passen a la fase final.

En la primera jornada, es va empatar a 10 amb les gregues, a les quals es va batre per penals; en el partit de tornada es va guanyar per 13-9. Un ampli 8-20 va ser el resultat a Alemanya i contra Rússia hi va haver triomf per 16-9. El grup B es tancarà per a les noies d'Oca el 3 de maig amb el partit a Rússia, que segurament ja serà un tràmit.

Maica García va comentar que "la Lliga Mundial ens ha servit de preparació per a altres tornejos, però esperem fer un bon paper a la fase final". L'objectiu els darrers mesos era aconseguir la classificació olímpica, assolida en batre Holanda en el matx decisiu dels quarts de final, al preolímpic.

Pel que fa al torneig olímpic, les actuals subcampiones seran en un grup amb Estats Units, Hongria i Xina, curiosament el mateix que els va correspondre a Londres 2012. Aleshores, en semifinals van batre les hongareses i en la gran final van cedir amb les americanes.