Just quan es compleixen 35 anys de la pràctica de l'esquaix a Igualada, el jove anoienc Bernat Jaume, de 20 anys, ha aconseguit aquest cap de setmana el subcampionat d'Espanya absolut en la competició celebrada a Madrid.

Bernat Jaume va tenir un quadre molt favorable i va saber jugar sota la pressió, i va accedir a la fase final sense cedir un sol joc. Com que no era un dels caps de sèrie, va haver de disputar les prèvies de divendres davant Jordi Bercedo de Canàries i Kike Garcia d'Andalusia. El mateix dia ja va haver de jugar dos partits més del quadre principal davant Santi Solla d'Astúries i el valencià Javi Castillo.

Ja dissabte, Bernat Jaume es va desfer amb molta autoritat d'Aitor Zunzunegui, de Castella Lleó, a quarts de final i d'Alberto Pérez de Múrcia a semifinals. En la gran final de diumenge, l'anoienc no va poder superar el gallec Borja Golan, quinzè en el rànquing mundial. La final es va anar decantant a poc a poc a favor del jugador de Santiago, i va deixar poc marge al jugador igualadí. Borja Golan ja suma 14 títols i és el gran referent de l'esquaix estatal.

A Madrid també es van desplaçar Nil Munné i Joel Jaume, i cap dels dos va tenir gaire sort en el sorteig, van caire en les rondes prèvies. Malgrat tot, Joel Jaume va ser subcampió del quadre de previes, i va perdre a la final per 2 a 1 amb el castellà Jesús Gallardo.

Aquesta mateixa setmana, Bernat Jaume competirà en un torneig a Kuala Lumpur, a Malàisia.