La pàgina web Football Leaks, que defensa la filtració de documents confidencials per afavorir la transparència al futbol, ha divulgat el contracte subscrit per Neymar amb el Barça a l'estiu del 2013, quan va recalar a l'equip blaugrana. El contracte estipula que el jugador cobri al final de les cinc temporades signades amb el club un mínim de 45,9 milions d'euros bruts, a una mitjana de 9,18 per temporada, i xifra en 5 milions d'euros el sou del jugador fix per campanya.

A aquesta quantitat se li suma un pagament únic de 8,5 milions d'euros només per signar pel conjunt culé i també existeix una llarga llista de primes pel seu rendiment, que varien en funció dels èxits esportius tant del jugador individualment com del club col·lectivament. Per exemple, rebria 425.000 euros cada cop que guanyi la Pilota d'Or i 1.062.500 euros per cada temporada en què jugui més del 60% dels partits. També es garanteix 637.500 euros sempre que l'equip aconsegueixi classificar-se per a Lliga de Campions directament i 425.000 euros més si arriba als vuitens.

Altres primes importants són les que rep cada vegada que l'equip guanya títols, amb un màxim d'1.700.000 euros pel triplet. El contracte recull, també, una "compensació" de 100.000 euros per any pel dret de l'equip tècnic per fixar el jugador en la posició més convenient, convocar-lo i alinear-lo o no, o qualsevol altra necessitat esportiva. Una altra de les clàusules obliga Neymar a fer "els màxims esforços per integrar-se a la societat catalana" i comprometre's "especialment en l'aprenentatge de la llengua catalana".