Més de quatre-centes persones van assistir aquest dimarts a la golejada de la selecció espanyola femenina que va assolir el passi a la fase final de la Lliga Mundial. Els esportistes en actiu del CN Minorisa, al costat de les velles glòries del waterpolo de la capital del Bages, van assitir a una exhibició de la selecció de Miki Oca davant una Alemanya molt inferior en qualitat i recursos.

Els dos himnes van sonar abans de l´inici del partit amb fins a set banderes penjades del sostre de la piscina: l´europea, la de Manresa, la de Catalunya, la dels equips en joc (Espanya i Alemanya) i també les dels àrbitres (França i Hongria). Tot seguit va començar un partit en el qual la superioritat espanyola va ser palesa des de l´inici.

A la llotja hi havia, entre d´altres, l´alcalde Valentí Junyent, el regidor Jordi Serracanta, Lluís Lázaro com a president del CN Minorisa, Josep Alabern (com a gerent d´Aigües de Manresa) i el president de la RFEN, Fernando Carpena.

Un 7-0 al primer període

Després d´un parell de minuts de cert equlibri i sense gols, el conjunt espanyol (amb una gran majoria de catalanes a les seves files) va fer que el marcador registrés quina és la diferència amb Alemanya.

En el que seria una constant del matx, les germàniques no aprofitaven les accions amb jugadora de més i l´equip de Miki Oca, ràpid i efectiu tant en el contraatac com amb les seves combinacions va deixar un 7-0 al final del primer quart, amb tres gols de l´esquerrana Forca, el darrer al límit del temps.

L´equip espanyol era superior en tot, fins i tot en els esprints en cada inici de període i va arribar fins al descans amb el clar avantatge de 12-1, inclosos els gols de penal d´Anni Espar i la veterana Jennifer Pareja.

En el tercer quart va baixar l´efectivitat de les amfitriones, que només van afegir tres gols més i es va encarar el darrer capítol amb un 15-1 favorable. Tot i alguns canvis en el set que era dins l´aigua, en els últims vuit minuts va poder tornar a veure una gran intensitat i encert de cara a porteria i les espanyoles van arribar i van superar la franja dels 20 gols anotats.