100 anys de futbol a Cardona. 1916-2016 és el títol del llibre de la història centenària del CF Cardona, que serà presentat aquest dissabte al teatre Els Catòlics de Cardona a les 7 de la tarda. La publicació ha estat editada pel mateix club i l'Ajuntament, coincidint amb la celebració del centenari de l'entitat cardonina.

L'acte tindrà la presència de l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, acompanyat del president del club, Joan Tomàs, i dels autors del treball, el director de l'Arxiu Històric Municipal de Cardona, Andreu Galera, i Joan Company, exjugador i actualment president del Foment Cardoní. També es preveu que hi hagi algun representant de la Federació Catalana de Futbol.

Amb més de 400 pàgines, 100 anys de futbol a Cardona és el resultat de l'acurada investigació que han dut a terme durant més de dos anys els seus autors. Així, es desgranen els detalls més destacats de la vida de l'entitat des dels seus orígens fins a l'actualitat.

El llibre s'estructura en dues parts. La primera, des dels inicis del futbol cardoní fins al 1968, treballada especialment per Andreu Galera. La segona va de l'any 1968 fins ara, escrita per Joan Com-pany. L'obra s'ha editat en format A4 i en color, destaca els aspectes més rellevants de la trajectòria de l'entitat, com ara l'explicació de la seva fundació, la construcció de l'actual camp de futbol (1935), el pas de Centre d'Esports Cardona a Club Futbol Cardona (1952), l'ascens per primera vegada a Primera Regional (1958) i el posterior ascens a Regional Preferent, màxima categoria assolida, el 1979.

En general, s'ofereix una visió general del que ha suposat la pràctica del futbol a la vila, centrant-se especialment en el CF Cardona. El treball fa especial referència als jugadors que han deixat petja al club per la seva qualitat i trajectòria, com ara Ramon Obiols, Juan Felices, Fulgencio Carreño, Josep Besora i Ramon Clotet, entre altres. Un dels objectius dels impulsors del llibre ha estat poder homenatjar els futbolistes que han defensat la samarreta del CF Cardona al llarg de tots aquests anys. D'aquesta manera, el llibre inclou una llista dels noms dels prop de 470 jugadors que han passat per aquesta entitat. També s'hi pot trobar més de 800 imatges històriques i les fotografies de tots els equips del CF Cardona d'aquesta temporada.