El pilot català Marc Márquez ha presentat un còmic autobiogràfic, publicat per Norma Editorial, en el qual es relaten les seves vivències des que era nen fins que va aconseguir el títol mundial de MotoGP.

El pilot català va confessar que "convertir-se en personatge de còmic fa respecte" perquè "narra tota la teva infància, tota la teva carrera esportiva, anècdotes que molts llibres no expliquen".

Aquest còmic es centra molt en la seva infància ja que, segons Márquez, "és el més desconegut, ara tot se sap, la meva carrera esportiva en els últims anys està molt al dia".

En ser preguntat pel títol del còmic, "La història d'un somni", el català va comentar que es van decidir per aquest "perquè un nen normal al que li agraden les motos i que poc a poc vas perseguint el seu somni i aquestes imatges del còmic ho relaten des de la primera moto fins aconseguir el Mundial de MotoGP ".

La dibuixant del còmic, Belen Ortega, confessava que "el repte era que es veiés reflectit en cada etapa de la seva vida que es mostra en el còmic".

Per la seva banda, Óscar Valiente, editor de Norma Editorial, "la primera espurna" d'aquest còmic "va ser la seva victòria a Estoril el 2010 quan corria en 125 que va caure a la volta de formació, es jugava el mundial, estaven a una o dues curses d'acabar el campionat, cau en la volta de formació, torna a box seu equip repara la moto, surt l'últim i s'ho juga tot per guanyar quan podria haver-se quedat segon o tercer còmodament però ell volia guanyar aquella carrera ".