El Complex del Vell Congost és el marc, aquest diumenge, de la 12a edició del Trofeu Ciutat de Manresa de ball esportiu. Una vegada més el Swing organitza la jornada, en què participaran prop de 200 parelles, algunes d'altres comunitats, com Madrid, València, Aragó, Galícia, el País Basc i les Illes Balears. Després de l'experiència de l'any passat, es repeteix ubicació al Complex del Vell Congost, que "ens permet una gran amplitud", segons va explicar Jesús Rubio, director del Swing, en la presentació del trofeu. Hi ha preus populars de 10 euros per a l'entrada general i de 5 euros per a persones de la tercera edat. Els menors dels deu anys entren de franc.

El Ciutat de Manresa puntua per al rànquing nacional en estàndard i llatins, modalitats que es podran fer de forma simultània en els dos espais preparats. Un equip de deu jutges puntuarà les actuacions de les parelles. La competició començarà a les 9 del matí i es clourà a les 9 del vespre. Les finals més espectaculars seran a partir de les 5 de la tarda. Rubio va voler posar èmfasi ahir "en la categoria de l'open juvenil, amb parelles de nens de 5 a 9 anys que, malgrat ser tan petits, ja demostren les grans qualitats que tenen".

El regidor Jordi Serracanta es va centrar en els tres aspectes més rellevants d'aquest 12è Trofeu Ciutat de Manresa de ball esportiu: "primer, que som una ciutat que en molts caps de setmana està mostrant un paper de capitalitat esportiva al nostre país (i fins i tot més enllà, com s'ha demostrat els darrers dies amb el matx femení de waterpolo que vam acollir). Amb el ball esportiu es palesa també un segon aspecte important: el gran ventall de modalitats que hi ha a la ciutat. I tercer, que disposem d'equipaments preparats, com ja ho va ser la piscina i, aquest proper cap de setmana, el Complex del Vell Congost". Per cert, Manresa té molts números per acollir, el 19 de juny, el campionat de Catalunya de clubs, del qual el Swing és el vigent campió.