La creativitat i el futbol d'atac que ha defensat sempre Pep Guardiola en els seus equips davant un joc amb la màxima intensitat i que treu rèdit a les ocasions de gol, el que empra l'Atlètic de Diego Simeone. Són dos exjugadors coetanis, nascuts el 1971, un fill de Santpedor, l'altre de Buenos Aires, que han portat a la banqueta el seu segell, similar al que exhibien quan eren ells els que es vestien de curt. El bombo de la Champions va posar ahir de costat l'Atlètic amb el Bayern de Munic del tècnic de Bages, el qual tindrà un teòric avantatge, el de rebre el partit de tornada a l'Allianz Arena. El Reial Madrid, se- guint el que ha estat norma als últims sortejos, es va veure afavorit de nou i tindrà de rival el Manchester City, amb partit de tornada al Bernabéu.

Guardiola ha eludit el que hauria estat un duel incòmode amb el City, el seu futur destí. Bayern i Madrid, els dos semifinalistes amb el palmarès més ric, es perfilen com a favorits; en tot cas l'Atlètic apareix més perillós per als bavaresos que el City per als de Zinedine Zidane.

"Si juga bé, l'Atlètic guanya"

Per als aficionats matalassers amb més edat, l'eliminatòria té els aires de revenja de la final del 1974 quan un gol de Luis Aragonés va ser igualat en els darrers segons amb un xut llunyà del central Schwarzenbeck. Encara no hi havia tanda de penals i, en el partit de desempat, els Beckenbauer, Breitner, Uli Höeness, Gerd Müller i companyia van golejar (4-0).

Però aquest Atlètic de Simeone no plora les derrotes, ni la de fa ara dos anys a Lisboa amb el Madrid, amb un cop de cap al darrer alè de Sergio Ramos que va tornar a evitar que els del Manzanares es proclamessin els campions. La duresa i concentració de l'Atlètic l'ha provat el Barça en les seves pròpies carns.

Des de Munic, Pep Guardiola va valorar el resultat del sorteig dient que "sé que els jugadors de l'Atlètic segueixen al peu de la lletra el que vol el seu entrenador, és un equip que té el seu caràcter. És un equip que, els partits que juga bé, sempre guanya. Fins i tot per a jugadors com Ma- nuel Neuer i Philipp Lahm, que tenen una gran experiència, serà diferent ser en un camp com el Calderón, que els aficionats converteixen en un espai únic. Cada vegada veig menys determinant jugar a casa la tornada de les eliminatòries, crec que seran 180 minuts duríssims".

El Bayern té al seu abast assolir el triplet. A banda del que passi en la Champions, la setmana vinent juga la semifinal de la Copa enfront del Werder Bremen i a la Bundesliga és líder amb 7 punts d'avantatge sobre el Borussia Dortmund. Avui juga a l'Allianz Arena contra el Schalke.

Pellegrini contra el Madrid

El retorn al Bernabéu de l'entrenador xilè Manuel Pellegrini serà un dels punts d'interès de l'altra pugna per ser a la final de Milà. El Madrid, molt reforçat després d'eliminar amb els tres gols de Cristiano el Wolfsburg, es troba amb el Manchester City, que no havia arribar mai tan lluny. Amb el Kun Agüero com el seu gran home de referència, l'equip britànic, que té en els despatxos Txiki Begiristain i Ferran Soriano, provarà de donar la gran sorpresa i ampliar el prestigi europeu, només uns mesos abans que hi aterri Pep Guardiola.

Ahir, Zidane es va voler treure la dosi lògica de pressió: "sempre que hi ha eliminatòria amb el Madrid, som els favorits. Serà complicat, i sí que veig positiu jugar la tornada al Bernabéu. No estic d'acord que el City fos el més fàcil que hi havia en el bombo. Això ja es va dir en el seu moment del Wolfsburg, i després es va veure el que ens va costar poder eliminar-lo"