El Bayern de Munic, rival de l'Atlètic de Madrid en les semifinals de la Lliga de Campions, va golejar ahir el Schalke 04 per 3-0, amb dos gols del polonès Robert Lewandowski, que es va retrobar amb el gol després de tres partits sense marcar, i un del xilè Arturo Vidal.

Com és habitual després de cada jornada de la Champions, Pep Guardiola va tirar de les rotacions i va fer cinc canvis respecte a l'equip que va iniciar el partit del passat dimecres contra el Benfica a Portugal.

Javi Martínez, Kimmich, Xabi Alonso, Thiago i Ribéry van començar el partit a la banqueta, i van jugar Rafinha, Benatia, Bernat, Coman i Götze. El Bayern es va fer amb el control de la pilota des de l'inici davant d'un Schalke completament replegat que llançava tímids intents de contraatac.

El partit es jugava en la meitat del Schalke, però davant la defensa tancada de l'equip d'André Breitenreiter, el Bayern tenia dificultats per generar ocasions clares. Al llarg del primer temps, els bavaresos només van aconseguir fabricar dues ocasions clares. Una amb un xut de Douglas Costa al minut 2 que va sortir lleugerament desviat i l'altre amb un remat de cap de Lewandowski a la mitja hora que Fährmann va desviar a córner amb una bona parada.

En la segona part, el Bayern va prémer l'accelerador. L'única modificació a l'inici va ser que Vidal va avançar la seva posició, Lahm va endarrerir la seva i el Schalke va començar a tenir problemes que no havia tingut en la primera per controlar els atacs dels locals.

Les ocasions van començar a multiplicar-se fins que, en el minut 54, va arribar el primer gol. Lewandowski va aprofitar una deixada amb el cap de Vidal per obrir el marcador. Al 65, el mateix Lewandowski va marcar el segon de cap després d'una centrada de Rafinha, i al 73 Vidal va acabar amb els últims dubtes en marcar després d'una passada de Ribéry.

En l'altre partit de la jornada, el Bayer Leverkusen va golejar per 3-0 a l'Eintracht de Frankfurt.