El pilot alemany Nico Rosberg (Mercedes), actual líder del campionat, arrancarà avui des del primer lloc de la graella de sortida en el Gran Premi de la Xina de Fórmula 1, tercera prova del mundial. Rosberg va ser ahir el millor en la qualificació disputada en el circuit internacional de Xangai.

Rosberg, que havia aconseguit en aquest mateix circuit la seva primera pole i la seva primera victòria el 2012, va aconseguir el millor registre amb 1' 35'' 402 (per primer cop aquesta temporada). En segona posició sortirà l'australià Daniele Ricciardo (Red Bull), que va marcar un temps d'1' 35'' 917, a 502 mil·lèsimes de l'alemany. La tercera plaça va correspondre al finlandès Kimi Räikkönen (Ferrari) amb 1' 35'' 972, que sortirà des de la segona fila juntament amb el seu company, el pentacampió Sebastian Vettel (Ferrari).

L'asturià Fernando Alonso (McLaren), que aquest cap de setmana torna a la competició després del seu accident a Austràlia, va classificar-se onzè. En aquesta tanda de qualificació, Lewis Hamilton (Mercedes) i l'alemany Pascal Wehrlein (Manor) es van quedar sense completar cap volta, el primer perquè ha de fer front avui una sanció per a la sortida (ho farà en el lloc 22, el darrer).