Sense marge d’error. Així és com ha quedat el FC Barcelona després d’encaixar, aquest diumenge, una nova derrota (la quarta en els darrers cinc partits, comptant Lliga BBVA i Champions League), davant un València que va tenir en el seu porter Diego Alves el millor aliat, en aturar força rematades que ja es cantaven com a gol, tant a la primera com a la segona part.

Quan falten cinc partits per tancar la lliga, els blaugrana es troben empatats a punts amb l’Atlètic de Madrid i un per sobre del Reial Madrid. Així, el duel de dimecres a Riazor davant el Deportivo tornarà a ser una prova de foc per als de Luis Enrique.

El Barça va sortir amb empenta, amb bones sensacions, però ben aviat va topar amb el porter valencianista. Al minut 8, Diego Alves va aturar un u contra u amb Messi, després de rebre una bona assistència de Luis Suárez; un minut després ho provava Rakitic, però el seu xut va sortir desviat des de la frontal de l’àrea. Al minut 12, Luis Suárez no va arribar a connectar una centrada de Jordi Alba, i al 13, de nou Diego Alves va ser protagonista, aquest cop aturant una pilota picada de Neymar.

El Barça movia la pilota amb rapidesa, desbordant una i altre vegada la defensa valencianista. La primera aproximació visitant no va arribar fins al minut 18 amb un llançament desviat de Rodrigo amb la seva cama esquerra. Al minut 23 era Luis Suárez qui perdonava una clara oportunitat, rematant massa alt un cop de cap, pràcticament sota els pals.

El València pressionava la sortida de pilota però no podia aturar els atacs locals. Gairebé a la mitja hora de joc, Diego Alves tornava a lluir-se amb un xut de Messi des de la frontal, culminant una acció de contracop iniciada pel porter Bravo. I com passa moltes vegades en el món del futbol, quan es perdona tant, s’acaba pagant. I així va ser. Al minut 26, un centre-xut del lateral Siqueira per la banda esquerra va ser desviat per Rakitic dins de l’àrea, sorprenent Bravo, en el que seria el 0 a 1.

Dubtes al Barça

El gol va donar confiança al València i en canvi va començar a crear dubtes en les files blaugrana. Abans del descans, Messi encara tindria una altra oportunitat; va ser un cop de cap enrere, trencant el fora de joc, però tocant per enèsima vegada Diego Alves. I pràcticament en temps de descompte, una brillant assistència de Parejo entre línies a Santi Mina va propiciar el 0 a 2, deixant clara la fragilitat de la defensa del Barça.

Només començar el segon temps, una bona acció de Rakitic va acabar amb un xut del croat, però l’omnipresent Diego Alves va desviar a córner amb una mà miraculosa. L’afició creia en la remuntada i l’equip mostrava una bona actitud però faltava més encert de cara a porteria.

Una centrada de Luis Suárez al minut 57 no va trobar rematador. Semblava com si un gat negre perseguís els jugadors del Barça. El València jugava còmode amb l’ampli avantatge en el marcador fins que per fi Leo Messi marcava l’1 a 2 després d’una passada de la mort de Jordi Alba (min 63). Quedava temps, però els valencianistes van saber adormir el partit, equilibrant el joc. Piqué va tenir la darrera ocasió (min 84) amb un xut que va sortir massa encreuat.