El corredor avianès del Rumble Bikes, Jordi Junyent, va obtenir el cinquè lloc a la cursa inicial del campionat català de descens, celebrat al circuit Arbres Blancs d'Avià. Junyent era un dels màxims favorits després de proclamar-se campió de la Dunhill Copa Catalunya. L'avianès va completar una gran classificatòria i es va quedar a només dues dècimes del primer classificat, Édgar Carballo. El canari, també va ser el vencedor de la prova en la categoria Elite. En la final, Junyent va cometre un petit error quan va sortir del circuit. Aquests segons perduts el van desplaçar fins a la cinquena posició de la classificació. Tot i això, l'avianès va aconseguir la tercera posició en la general de la Copa Catalana amb un temps de 2:42:52.

Al final de la cursa Junyent explicà que "la carrera no havia sortit com esperava". El corredor del berguedà va aprofitar també per felicitar l'experimentat ciclista del MC Sant Andreu de la Barca, Ivan Oulego, per "donar-nos una lliçó a tots els joves". Oulego va ser el segon classificat de la general i és el primer líder de la Copa Catalana de descens.

La cursa, organitzada pel Club BTT Avià Descens Team amb la colaboració dels ajuntaments de Capolat i Avià, va ser un èxit. La participació fou de 250 corredors, en les diferents categories, des d'infantils fins a màsters 50.