El FC Barcelona ha presentat avui en societat la maqueta del que serà el nou Camp Nou, la construcció del qual hauria de concloure a final de la temporada 2021-22, i per la qual el club invertirà uns 420 milions d'euros, tot i que les obres no es posaran en marxa fins que el deute del club (328 milions d'euros) no es redueixi per sota dels 200.

Un cop presentada la maqueta, quedarà exposada perquè els socis i aficionats la puguin veure a la sala París, al costat del Camp Nou. La peça, d'uns 70 quilograms de pes, ha estat transportada des del Japó, i en la seva construcció han intervingut unes vint persones durant quatre setmanes.

L'inici de les obres de remodelació començarà a ser una realitat a partir de mitjan de la temporada que ve, quan està prevista la primera actuació, encara que el president de l'entitat ha assegurat que per compromís electoral "el deute haurà d'estar per sota dels 200 milions d'euros", fet que l'ha animat a apuntar que per això el Barça accelerarà la consecució d'un contracte perquè l'estadi compti amb una denominació comercial.

De fet, els 200 milions d'euros que espera recaptar el Barça pel nom comercial, és un terç dels diners que espera invertir el club en tota l'obra del 'Espai Barça', que és on s'integra la remodelació del Camp Nou, així com la construcció d'un nou Palau Blaugrana, un nou Miniestadi i l'adequació de l'entorn de l'estadi, el cost total del qual puja a 600 milions d'euros.

Durant els parlaments, el president blaugrana ha assegurat que existeix el compromís que l'abonament dels socis no es veurà afectat per pujades notables per finançar l'obra, ja que ha recordat que només pujarà l'IPC anual.

Bartomeu ha destacat que el Barcelona va dur a terme un estudi del rendiment econòmic que extrauria l'entitat de l'Espai Barça, sobre uns 50 milions d'euros de facturació, i ha reconegut que aquesta xifra era "conservadora" i, al final, s'han quedat "curts", per això espera que quan el club finalitzi les obres, podrà arribar a facturar una xifra molt més alta, que ajudarà a finançar el projecte.

De tota manera, el president del Barça ha subratllat que l'obra que emprenen "no posarà en risc el projecte esportiu", i encara menys que per finançar-la "el Barça no vendrà ni un pam del seu patrimoni".

El president blaugrana ha explicat que, segons un estudi sobre l'impacte econòmic del Barça a la capital catalana, aquest suposa un 1,5% del PIB de la ciutat, on "milers de persones" tenen feina, de manera directa o indirecta, a través del club blaugrana.

A més dels jugadors i directius, l'acte ha comptat amb la presència dels membres de l'estudi guanyador per remodelar el Camp Nou, el despatx d'arquitectes japonès Nikken Sekkei, presidit per Tadao Kamei i el seu director general, Takeyuki Katsuya, així com representants del despatx associat a Barcelona, Pascual-Ausió Arquitectes.