Al principi de la dècada dels 90 del segle passat, els Bagmonts van ser un equip de futbol americà a la capital del Bages que va tenir el seu pes en la pràctica esportiva de la ciutat, competien a un alt nivell. Ara, al cap de vint-i-cinc anys justos de la seva creació, el 1991, diumenge hi haurà una trobada d'exjugadors en un ambient molt familiar i amb un centenar de persones ja inscrites. La cita és programada al centre cívic de Sant Martí de Torroella, a partir de les 12 del migdia. Com explica un dels impulsors de la trobada de diumenge, Joan Bascompte, "és un dia per al retrobament; tenim un mig centenar d'exjugadors, però és un acte on, a més d'ells, volem que hi tinguin gran pes les famílies, i hi ha activitats per als més petits".

Hi haurà un pica-pica que els participants ja es trobaran només arribar, material i records gràfics dels anys d'activitats que van tenir els Bagmonts (1991-1998) i es farà un dinar amb arrossada i amb la graellada de carn corresponent. El conjunt dels Bagmonts, en anys de bona difusió i expansió del futbol americà, es va fundar el 1991.

Com recorda Joan Bascompte, "teníem la idea de participar en un torneig de Catalunya, però va sorgir la possibilitat de jugar en una lliga estatal, amb una cadena com Antena3 que feia en directe els partits i pagava bona part de les despeses, i ens hi vam apuntar. Més tard, els partits els va fer La2 i ja no hi havia una compensació econòmica tan gran. Però van ser uns anys importants, vam tenir molts jugadors". El camp de futbol del Nou Estadi i el de la pista d'atletisme del Congost van ser els escenaris dels partits dels Bagmonts, que van tenir un tècnic anglès i uns quants americans.