El Barça, que a la primera part va oferir alguns dubtes, va acabar esclafant el Deportivo i es dóna un bany d'autoestima per al que li falta de lliga. Després de les tres derrotes consecutives (davant del Reial Madrid, la Reia Societat i el València), l'equip va saber retrobar el camí de la victòria ni que fos a costa del modest i limitat conjunt gallec. Pel que fa al trident, el més endollat continua sent Luis Suárez, Messi juga endarrerit i ara brilla més d'assistent, i Neymar va ser de nou el més desaparegut, tot i que va millorar a la segona part. Anit es va saber que anirà als Jocs Olímpics però no a la Copa Amèrica.

Les novetats en l'equip inicial al Barça van ser a la defensa; Alves va tornar a la banda dreta mentre que en l'eix de la defensa era Bartra qui va ocupar el lloc del sancionat Piqué, que va veure el partit a la grada de Riazor. La possessió va ser des del principi per als de Luis Enrique i la pilota va buscar gairebé sempre un Luis Suárez molt incisiu al centre de l'atac. Iniesta ja el va habilitar en el minut 6, però el xut del davanter uruguaià va sortir desviat. Manu va rebutjar amb la mà una arribada de Messi que va estar a punt de ser el primer gol; tant se val, només es va haver d'esperar uns segons més. En la sacada de córner de Rakitic, va rebre sol dins l'àrea Suárez (que va empènyer el central en una falta no assenyalada), que va rematar amb tot l'avantatge per marcar.

Durant uns minuts, el Barça es va relaxar i el Deportivo, limitat tot i que amb un parell de puntes de llança bregadors com Oriol Riera i Lucas Pérez, va tenir un parell de clares ocasions per marcar. No les van aprofitar ni Borges, que va quedar amb només Bravo al seu davant, ni després Oriol Riera, en una jugada embolicada.

Tot i que Neymar no s'escapava de ningú en l'un contra un, l'equip de Luis Enrique va anar recuperant la iniciativa i una gran assistència de Messi a Luis Suárez va fer pujar el 0-2 al marcador. Va ser un cop dur per als gallecs i els jugadors de Víctor se'n van ressentir a la recta final del primer temps, i Suárez va desaprofitar una centrada d'Alves per poder haver fet el tercer.

Festival a la segona part

L'estona del descans no va canviar res i el Barça va foragitar dubtes i els fantasmes de Vila-real (quan es va deixar empatar guanyant per un 0-2) amb el gol de Rakitic, tot just al primer minut de la represa. Una errada defensiva en la cobertura local va deixar una zona lliure per la dreta que el croat va trobar per afusellar Manu després que Luis Suárez se n'adonés.

El Deportivo va voler marcar i Víctor va fer canvis valents. Però el que va passar és que ara el Barça tenia més espais i en cada contracop l'efectivitat era màxima. Suárez va arribar a un pòquer personal, Messimullava també i la brillant acció personal del central Bartra va ser el 0-7. Neymar, que havia aparegut amb una mica més de sentit a la represa, va tancar el marcador. Falta veure si tot plegat és un foc d'encenalls o bé un punt d'inflexió.