La trobada dels exjugadors del que va ser el club de futbol americà de Manresa, els Bagmonts, va ser tot un èxit. Al voltant de 50 dels exjugadors de l'equip, molts amb la companyia de les famílies, van gaudir d'un dia esplèndid al costat del centre cívic de Sant Martí de Torroella. Una jornada per reveure les imatges del passat, jugar una mica en un camp improvisat i la cloenda amb una arrossada.

Feia 25 anys de la fundació de l'equip, el 1991, que va participar en l'Spain Football League i amb rivals com els Giants de Cullera, els Lions de Saragossa, els Toros de Madrid o els Imperials de Tarragona. El nom de Bagmonts era una fusió de les primeres lletres dels mots Bages i Montserrat.

Joan Bascomte, impulsor de la trobada i un dels entrenadors que van tenir els Bagmonts, va dir que "la resposta ha estat molt bona. Celebrar els 25 anys era el pretext per retrobar-nos". L'equip dels Bagmonts, en la temporada que va tenir en la plantilla fins a tres jugadors americans, va ser tercer a la lliga. Els temps coincidien amb l'estada a Barcelona dels Dragons; després tot va anar de baixa: "en la nostra època hi havia fins a 36 clubs a Catalunya, ara en queden només set o vuit".

Els expresidents Albert Casas i Josep Lluís Martínez també van ser al Bagmonts Day. El segon, un dels fundadors del club, va explicar que van ser anys "d'il·lusions, vam intentar crear la Unió Manresana d'Esports, però no va ser possible". La polèmica amb el CE Manresa i l'Ajuntament per la utilització del Nou Estadi del Congost, que va ser intensa, va ocupar plafons amb fotos i notícies antigues.

Els Bagmonts ja no hi són, però a Sant Fruitós de Bages sí que hi ha els Bucaners, que juguen la lliga de Catalunya de Futbol Flag. Un dels exjugadors dels Bagmonts, Jordi Sarrate, va comentar que "el Flag és una versió del futbol americà, en què es juga sense proteccions i no hi ha contacte, els placatges es substitueixen per unes banderes que es tiben i és una modalitat que és mixta, amb nois i noies".