Valentino Rossi en vol més. No es va poder endur el darrer mundial, enfosquit per la seva coça a Marc Márquez, però està disposat a ser un aspirant ferm en aquest 2016. En la quarta cursa del mundial, la que es va disputar ahir a Jerez, va ser el dominador del principi a la fi, i va deixar Jorge Lorenzo en el segon lloc. Marc Márquez, que ahir es va haver de conformar amb el tercer graó del podi, continua de líder al mundial de MotoGP, però la seva renda és ara més curta: és de 17 punts sobre Lorenzo i de 24 sobre el mític Rossi, que ahir va sumar la seva victòria 113 en un cursa del mundial de motociclisme, més a prop del rècord absolut, que és en poder de Giacomo Agostini, amb un total de 122 triomfs.

Rossi havia fet la pole, dissabte, i ahir va dominar des de l'inici; tan sols a la segona volta Lorenzo va fer un intent de superar el company de Yamaha, però no va culminar la seva pretensió. I Marc Márquez, per la seva banda, sí que va passar Pedrosa, que va acabar quart.

En Moto2, el pilot britànic Sam Lowes va aconseguir la primera victòria de la temporada, que li ha afermat el liderat; van acompanyar-lo al podi l'alemany Jonas Folger i el català Àlex Rins, que es manté segon a la general. Pel que fa a Moto3, el sud-africà Brad Binder va guanyar, tot i que va sortir últim per una sanció. Binder va rebre la desqualificació en l'última sessió oficial d'entrenaments per haver emprat una centraleta electrònica no homologada. Però va fer una gran remuntada i a la meta va superar els pilots italians Bulega i Bagnala, i Jorge Navarro.