El triatleta manresà del CN Reus Ploms Xavier Torrades va aconseguir la sisena victòria consecutiva en el campionat de Catalunya de mitja distància, després d'imposar-se en el Triatló Doble Olímpic de les Terres de l'Ebre, disputat a Sant Carles de la Ràpita.

La cursa tenia 3.000 metres de natació, 90 km de ciclisme i 20 de cursa a peu. El manresà va encapçalar el primer segment juntament amb Albert Reig i Joan Ruvireta. En els quilòmetres de ciclisme, el vent va ser el protagonista i va suposar una dificultat afegida per als triatletes. Torrades es va situar en la primera posició en solitari i no la va cedir fins al tram final, quan va ser atrapat pel basc Aimar Agirresarobe, que competia en la prova oberta i que no aspirava al títol català. Finalment, la prova es va decidir en el tram a peu, on Torrades va fer valer les seves millors prestacions, va superar Agirresarobe, i es va imposar amb un temps de 4.17.36. La resta del podi de la cursa va ser formada pel basc, de l'equip Tolosaldeko, i per Jordi Matos, del Rayoteam, que es va situar en segon lloc del Campionat de Catalunya. El bronze va correspondre a Albert Reig, del CT Prosan. De la cursa masculina també van destacar el cinquè lloc de Joan Capdevila (CN Minorisa) i el dotzè del manresà Sergi Bermejo (CN Reus Ploms). Els del Baix Camp van vèncer per equips.

Plata femenina

L'altra alegria de la jornada per als nostres representants va ser el segon lloc de la surienca Ester Hernández en la competició femenina. La triatleta, també del Reus Ploms, només va ser superada per Ivet Farriols (Saltoki). La tercera posició va correspondre a Verònica Andrea (CN Vic-ETB).