El Reial Madrid es va classificar aquest dimecres per a la seva catorzena final de la Copa d’Europa, on intentarà aconseguir l’onzè títol, després de derrotar de manera poc brillant un Manchester City que no va fer mai la sensació de posar en perill el triomf blanc, tot i que aquest va ser curt. Els madridistes, beneficiats per la debilitat del rival, van fer el just per aconseguir l’objectiu i encara van tenir temps de patir una mica al final per donar més èpica a la fita.

El Madrid va sortir amb calma, sense buscar amb l'obsessió de l'eliminatòria contra el Wolfsburg la porteria de Hart. Sense Casemiro, havia de cuidar més la fase defensiva, tot i que el City va demostrar aviat que era un conjunt de poques revolucions i que no imposaria un ritme gens fort. Només Jesús Navas, per la banda dreta, creava cert perill. Al minut 12, un fins aleshores desaparegut Cristiano va rematar de cap fora i va donar pas als millors minuts del seu equip. A més, l'equip anglès ja havia perdut Kompany per lesió, la qual cosa, amb l'entrada de Mangala, comportava un canvi de perfil d'Otamendi.

Així, gairebé sense avisar, al minut 20, va arribar el gol. Carvajal va filtrar una pilota a Bale. Aquest mira al mig sembla que centri, però Fernando desvia mínimament però de manera decisiva la pilota cap a l'escaire dret de Hart.

Sense resposta

El mateix Fernando va intentar empatar tot seguit, però el ritme del partit va decréixer. Els blancs gairebé renunciaven al contraatac i veien que tot estava sent massa fàcil. Al seu ritme, els citizens van intentar despertar-se i ho van fer amb una centrada de Navas que aturar el porter local. Al minut 38, el col·legiat va anul·lar un gol de Ramos per fora de joc de Pepe en una falta lateral. Abans del descans, quan ningú no s'ho pensava, el Manchester City va poder empatar, però Fernandinho va enviar la pilota a la part exterior del pal esquerre amb tot a favor.

En els primers vint minuts de la segona part, el Reial Madrid hauria pogut deixar sentenciada l’eliminatòria. Fins en set ocasions va sovintejar l’àrea de Hart, amb ocasions molt clares com una de Modric, qu es pensava que es trobava en fora de joc, un cop de cap fluix de Cristiano o una rematada de Bale a l’escaire esquerre del City.

Però el Madrid, amb un Ronaldo afectat per les seves molèsties, no va fer gol i, tot i que el seu joc era lamentable, el Manchester City encara va tenir dues arribades finals. Primer, amb una falta lateral de De Bruyne a la xarxa i després amb un xut d’Agüero, en la seva única aparició, que va anar pocs centímetres per damunt de la porteria de Keylor Navas. El porter costa-riqueny fins i tot es va fer mal en un final de partit que, com a mínim, va tenir un cert grau d’emoció.